Kris Pol, Vanesa Brajant
Kris Pol, Vanesa Brajant; Foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL

WNBA je objavila da je Kris Pol, bek Finiks Sansa, imenovan za prvog dobitnika nagrade Kobi i Điđi Brajant za značajan doprinos unapređenju ženske košarke i zalaganje za žensku košarku, a nagradu mu je uručila Vanesa Brajant na Ol-star vikendu u Klivlendu.

Godišnja nagrada odaje počast pokojnom Kobiju Brajantu, odanom podržavaocu WNBA i ženske košarke, i njegovoj ćerki. Điđi, vesela, puna ljubavi i takmičarski orijentisana mlada dama, želela je da ostvari svoje snove o tome da jednog dana igra u WNBA i da nastavi očevo nasleđe uz poboljšanje položaja žena u sportu.

PROČITAJTE JOŠ

Điđi je volela košarku i težila je da dostigne vrhunac u tom sportu, kao njen otac. Kobi Brajant je doprineo razvoju ženske igre na svim nivoima kroz uspostavljanje odnosa, mentorstvo i obuku srednjoškolskih, fakultetskih, NBA i WNBA igrača, trenirajući Điđin omladinski košarkaški tim i pokretanjem Mamba sportske akademije. Takođe je bio uključen u osnaživanje devojaka kroz „Her Time to Play“ inicijativu koju su kreirali WNBA i NBA posvećenu propagiranju učešća u sportu u ime devojčica i žena.

WNBA nagrada Kobi i Điđi Brajant ima za cilj da oda počast zagovornicima i uticajnim ljudima koji koriste svoje vreme, talenat i platforme da podignu svest o WNBA i ženskoj košarci na različite načine, kao što je to Kobi posvećeno radio.

“Videla sam iz prve ruke da Kris ceni WNBA i igru na svim nivoima za žene i devojke, posebno u Finiksu i Severnoj Karolini, a njegova vatrena podrška našoj igri snažno odražava nasleđe Kobija i Điđi. Liga s ponosom imenuje Krisa za prvog dobitnika nagrade Kobi i Điđi Brajant, jer je on lider i uzor drugim profesionalnim sportistima oko razvija budućnosti košarke za mlade devojke i sve fanove“, rekla je komesarka WNBA Keti Engelbert.

Nagrada Kobi i Điđi Brajant ističe Kobijevo nasleđe kao trenera i mentora, uz inspirativnu, duboku posvećenost igranju na najvišim nivoima košarke koju je posedovala mlada Điđi. WNBA će dati donaciju za „Mamba and Mambacita Sports Foundation“, neprofitnu organizaciju posvećenu stvaranju pozitivnog uticaja za siromašne sportiste, kao dečake i devojčice u sportu, koja osnovana je kroz viziju i toplo sećanje na Kobija i Điđi Brajant.

BONUS VIDEO Legendarni Kobi Brajant

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar