Finiks Sans, Milvoki Baks, Kris Pol
Foto: Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin)

Plejmejker Finiks Sansa i jedan od najiskusnijih igrača u NBA ligi Kris Pol biće van terena šest do osam nedelja zbog povrede desnog palca.

Pol je doživeo frakturu desnog palca, ali je uprkos tome nastupio na Ol-star utakmici.

PROČITAJTE JOŠ:

Pol, koji ove sezone prosečno beleži 14,9 poena i 10,7 asistencija, odigrao je nekoliko minuta na Ol-star utakmici u Klivlendu koristeći samo levu ruku i noseći zaštitu oko povređenog palca.

Ova povreda znači da će Pol verovatno biti van terena do početka plej-ofa, ali njegov Finiks, lider Zapadne konferencije sa skorom 48-10, ima prednost u odnosu na Golden stejt i Memfis, koji ih prate na tabeli.

„Borili smo se sa mnogo stvari ove sezone. Gubili smo igrače zbog povreda, događale su se stvari van terena… Smešno je i pomisliti da ćeš proći NBA sezonu bez prepreka. Ne volimo to, ali spremni smo“, rekao je trener Sansa Monti Vilijams i dodao:

„Ovo jeste drugačije, jer je u pitanju Kris. Ipak, to je i prilika da ojačamo tim, da damo samopouzdanje i drugim momcima u određenim aspektima igre. Kada se on vrati, onda ćemo biti mnogo bolji“.

Oglasio se i Pol, koji veruje u svoje saigrače.

„Skor nam je 48-10, verujem u saigrače. Uvek postoji frustracija kad je reč o povredi, a hirrug za šaku sada je deo moje porodice. Uvek želim da igram. Nećemo žuriti, ali probaćiu da se oporavim što pre. Onog momenta kad budem mogao da igram, igraću“, istakao je iskusni plejmejker.

BONUS VIDEO Stef Kari i Lebron obeležili NBA ol star meč u Klivlendu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar