Svetislav Pešić, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svetislav Pešić okupio je reprezentaciju Srbije i najavio duel sa Slovačkom.

Selektor Svetislav Pešić je za ovaj kvalifikacioni „prozor“ rešio da pozove 24 igrača.

Košarkaši Srbije će prvu utakmicu protiv Slovačke odigrati 25. februara u hali „Aleksandar Nikolić“, dok je drugi meč tri dana kasnije u Levicama. Posle dva kola, Srbija je na trećem mestu sa pobedom i porazom, ispred su Belgija (2-0) i Letonija (1-1), dok je Slovačka poslednja sa dva poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

„Slovačka je tim koji je igrao fantastično protiv Belgije i Letonije, ekipa je to sa spoljnom ekipom sa dva izvanredna beka, ne igraju ni Evroligu, ali mi svakog respektiujemo. Analiziramo svakog i spremamo se za svakog rivala, da oduzmemo njihov kvalitet, da sakrijemo naše slabosti, istaknemo prednosti. Slovaci su tim koji nije na nivou Španije iz najboljih vremena, nisu ni kao Slovenija koja je osvojila Evrobasket, tu je bio Rendolf stranac, pa su došli na Igre i malo je nedostajalo da igraju finale Olimpijskih igra, dižu ih kao mi što dižemo Andersonove, dajemo im nagrade.

Mi se spremamo kao da igramo protiv najboljih evropskih ekipa. Želimo da igramo dobar meč. Dajte, podržite malo našu ekipu. Svi su tu najbolji, nemamo uvek sve iz NBA, daj da podržimo malo. Treba da ih cenimo, to je naš najveći kvalitet, entuzijazam, motivacija. Da odigramo dobar meč i videli ste kako je bilo protiv Letonije. Hvala publici, u zadnjoj deonici je videla da možemo da izgubimo, digli su se na noge i zahvaljujući njima, uspeli smo. Nije bila puna hala, ali to je bila sjajna podrška. To bi bilo dobro da vidimo u petak.“

Najavio je i košarkašku kliniku, rekao je da postoji ideja da se napravi redovan trening koji će svi moži da prate. Svi mogu da vide kako se radi u napadu, odbrani, sve ostalo što je sastavni deo treninga.

Posle bi Pešić ostao sa trenerima i da svi razgovaraju o treninzima i šta se traži sa aspekta metodike i selekcije.

Na spisku reprezentacije Srbije za mečeve sa Slovačkom su: Dragan Apić (Zelena Gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Aleksa Avramović (Partizan), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Dušan Beslać (Vojvodina), Nikola Jović (Mega), Boriša Simanić (Mega), Nemanja Dangubić (Partizan), Balša Koprivica (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Dejan Todorović (Tenerife), Radovan Đoković (Borac), Nemanja Nedović (Panatinaikos), Uroš Trifunović (Partizan), Nikola Đurišić (Mega), Jovan Novak (Fuenlabrada), Aleksa Uskoković (Mega), Filip Petrušev (Anadolu Efes), Rade Zagorac (Partizan). U odnosu na prvi „prozor“ kvalifikacija za Mundobasket, nema na spisku kapitena Miloša Teodosića, jer se plejmejker Virtusa još nije oporavio od povrede.

BONUS VIDEO Promocija Svetislava Pešića: Košarka pripada košarkašima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar