Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT; ; Nova.rs

Crvena zvezda je osvojila Kup Radivoja Koraća dominantnom predstavom tokom čitavog turnira, a u finalu je održala čas košarke Partizanu rezultatom 85:68.

PROČITAJTE JOŠ

Krcate tribine, zapaljiva atmosfera, veliko interesovanje kompletne javnosti – Kup je podsetio na slavne dane.

Stvoren je utisak da se igra na sve ili ništa, a igrači su dali svoj maksimum. Jedan tim je, ipak za klasu bio bolji ne ostavljajući nikakvu sumnju – Zvezda je u ovom trenutku pokazala da je tri koraka ispred svih.

Ipak, nije moglo sve da prođe sve idilično i isključivo bazirano na sportskom nadmetanju, pa smo videli i neke pomalo bizarne trenutke.

Pingvin u Nišu

Jedan od hitova turnira bila je i maskota Kupa Radivoja Koraća. Dok smo prethodnih godina imali „Kalču“ kao logičan simbol Niša, ove godine je publiku uveseljavao – pingvin. Da, pingvin je iz nekog razloga bio zadužen za animiranje publike, vođenje navijanja i reprezentovanja Kupa Radivoja Koraća.

Iako je osoba u kostimu bila vrlo aktivna i raspoložena, teško je naći vezu pingvina sa Nišom ili popularnim Žućkom.

Verovatno je najbizarnoji momenat bio kada su tokom utakmice između Partizana i FMP-a, „grobari“ pevali pogrdnu pesmu Nebojši Čoviću a veseli ppingvin opušteno đuskao uz navijački ritam, kao da je to najprirodnija stvar na svetu.

Baklja u loži Ostojića i Danilovića

Dok je na terenu veliko finale bilo prilično dosadno zahvaljujući činjenici da je Zvezda rastavljala Partizan na sitne komade, na tribinama je bilo mnogo vrelije. I to doslovno.

Navijači koji su se trudili da stvore ambijent i pomognu svojim ljubimima, u jednom trenutku su otišli predaleko. Pristalice Partizana su zapalili baklju koja je slučajno ili namerno završila u loži u kojoj je sedeo prvi čovek Partizana, Ostoja Mijailović i prvi čovek KSS-a Predrag Danilović.

Kamere su uhvatile Mijailovića kako žurno odlazi, kako bi izbegao neku povredu.

Prvi čovek crno-belih je dan kasnije demantovao da je postojala namera nod strane navijača Partizana.

„Novinari pišu naslove kako bi njihovi tekstovi bili čitani! Krov od lože u kojoj sam se nalazio je napravljen od zapaljivog platna, a naši navijači su bili odmah iznad. Ostatak zapaljene baklje je pao na krov i zapalio platno. Niko nas nije gađao bakljom niti je bacio baklju na nas. Kada se to već desilo greškom našeg navijača, bolje što se desilo meni nego predstavniku drugog kluba“, naglasio je Mijailović.

Novinar iznervirao Željka Obradovića

Tokom konferencije za medije Željka Obradovića došlo je do sukoba trenera Partizana sa predstavniko sedme sile.

Jedan od prisutnih novinara, Nenad Paunović iz Pirota konstatovao da je „svetski trener, a dozvolio je da dva puta izgubi od Crvene zvezde.

Pitanja su često bila nevešto skovana, pa se tako u jednom trenutku čulo „Zvezda vas je u svemu uvredila, a vi ste ‘Svetski broj jedan’ ili nešto tako“. Obradović je tu odmah prekinuo pitanje.

„Potrebno je vreme za sve, a ovo je početak sezone. Imamo tim koji je tek oformljen, sa tri igrača od prošle sezone. Zadovoljan sam kako se igrači ponašaju, i nadam se da će im ovo finale značiti. Svako ima prava da očekuje, ja znam koliko je težak posao. Nadam se da ćemo se i ubuduće boriti za finala. Čeka nas još mnogo utakmica. Meni je ovo bilo 61. finale u karijeri. Tek toliko… Pronađite nekoga ko ih ima toliko“, rekao je Obradović.

Poručio je Obradović da će govoriti samo o onome što on sam želi da priča. Usledilo je novo pitanje, da li je uvredljivo izgubiti ovako od Zvezde.

„Ništa nije uvredljivo gospodine u životu, da li je jedan, 17, 21 ili 27 isto je, kad izgubiš trofej – izgubio si trofej. To sam rekao i posle polufinala igračima. Škola mora da se plati. I ja sam je plaćao. Na sreću, mnogo više sam pobeđivao, nego što sam gubio, ali ovog puta je bilo tako“, dodao je Obradović,

Uspeo je tako popularni Žoc da izgubi nerve koji su mu bili prilično istanjeni tokom meča u kojem su njegovi puleni odirali ispod svakog kriterijuma.

Zaboravljeni reflektori koji su izazvali prekid

Finale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuto je već u prvom minutu iz bizarnog razloga.

Naime, nisu bila ugašena svetla, reflektori za predstavljanje igrača, pa su smetala igračima kada su napadali.

U prvi mah se činilo da neko pravi problem laserima, ali je utakmica zaustavljena dok nije ugašeno svetlo.

Reagovali su akteri duela, a Dejan Radonjić je arbitrima ukazao na problem.

Ipak, utakmica je ubrzo nastavljena.

Vikend vaučer za najbolje igrače

Kao što to uvek i biva na kraju svakog turnira, proglašavaju se najbolji pojedinci takmičenja i finalnih mečeva.

Brojke su bile precizne kada je u pitanju najbolji strelac – Matijas Lesor je bio najefikasniji igrač finala što će mu biti slaba uteha za težak poraz Partizan.

Najbolji igrač se bira iz redova šampiona, a odlučeno je da je to Nejt Volters, plejmejker Crvene zvezde.

Individualni pehari kao je i red i još nagrada pride – vikend vaučeri u hotelu „Stara planina“.

Iako je jasno da je takva nagrada posledica sponzorskog ugovora, deluje neverovatno da niko nije razmišljao da će one biti dodeljene profesionalnim košarkašima.

Iako i oni idu na odmore, putuju, zimuju, letuju, teško je poverovati da će ti vaučeri ikada imati praktičnu primenu i da će ih iskoristiti, a i samo proglašenje je više podsećalo na Folk Mesam sa početka devedesetih nego na finale košarkaškog turnira u 2022. godini.

BONUS VIDEO Utisci Željka Obradovića i Dejana Radonjića posle finala kupa u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar