KK Crvena zvezda, KK Armani Milano
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Rasplet u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi počinje u ponedeljak duelima Crvena zvezda - Igokea i Budućnost - Mornar na startu polufinalne serije plej-ofa.

#related-news_0

Zvezda kreće sa pozicije broj 1, a rival u prvom meču polufinala, od 18.30 u Hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu, biće najprijatnije iznenađenje lige Igokea.

Od 21 sat na programu je crnogorski derbi između Budućnosti i Mornara u „Morači“.

Polufinale se igre na dve dobijene utakmice, dok će se finale igrati na tri dobijena meča.

Šampion ABA lige izboriće plasman u Evroligu naredne sezone.

Igokea kao hit lige ne želi da se zaustavi, već sanja iznenađenje protiv tima Dejana Radonjića.

„Mnoge granice smo pomerili tokom cele sezone i na kraju smo uspeli da se plasiramo u plej-of ABA lige. Ovo je prvi put u klupskoj istoriji da igramo u plej-ofu ABA lige, s obzirom na to da je 2013. godine format bio drugačiji i da smo igrali na fajnal-foru. Biće ovo potpuno novo iskustvo i za klub i za mene kao trenera. U polufinalu ćemo se suočiti sa Crvenom zvezdom, ekipom koja je imala jedan jedini cilj pred ovu sezonu, a to je osvajanje prvenstva. Izuzetno ih poštujem, kao i njihovog glavnog trenera Dejana Radonjića. Ako dobijemo priliku, mislim da imamo dovoljno kvaliteta i motiva da tu šansu iskoristimo. Jedino što ću tražiti od svojih igrača je da se bore za svaku loptu. Ovo je jedinstvena prilika za naš klub i uveren sam da će momci odgovoriti na pravi način“, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Dejan Radonjić svestan je koliko rival može da bude opasan.

„Dajemo veliki respekt ekipi Igokee, imamo apsolutno punu koncentraciju na taj prvi meč. Igokea je pokazala dosta tokom sezone, ima odličnu godinu iza sebe u ABA ligi i Evropi, imali su konstantne periode koji su pokazali njihov kvalitet. Ekipa ima svoj kvalitet, jako dobro, precizno i karakterno igra, a mi moramo da budemo bar jednaki da bismo mogli da računamo na pobedu. U onom meču u Laktašima su pokazali svoj kvalitet, mi smo tada odigrali jako loše. U Beogradu je duel bio nešto drugačiji i pre svega jako interesantan, taj meč je pokazao da moramo da budemo vrlo oprezni i spremni za meč u ponedeljak. Iskreno, u tom meču gde smo ih pobedili tek na kraju, da su oni dobili bilo bi zasluženo. Koristimo vreme da što spremniji uđemo u meč”, rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Sa druge strane, u zanimljivoj poziciji je Nemanja Gordić, koji je osvojio ABA ligu sa ekipama Partizana i Budućnosti, sada želi tron sa Mornarom.

„Imali smo seriju loših rezultata, ali se na kraju broji sve ono što smo od početka sezone uradili. Mornar je igrao sjajno veći deo sezone, pa nas ta mini serija poraza nije koštala plasmana u plej-of. Svakako da smo ranije mogli da obezbedimo doigravanje, ali i ovako je ispalo dobro. Završili smo kao treći na tabeli, što je fenomenalan rezultat. Mislim da je to najbolji plasman Mornara u istoriji ABA lige“, rekao je Gordić u uvertiri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar