Novica Veličković ostaje u Partizanu i predstojeće sezone
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Legendarni košarkaš Partizana Novica Veličković odlučio je da se penznioniše, objavio je klub.

Dosadašnji kapiten crno-belih je završio svoju petu sezonu u povratničkom mandatu u Partizan i onda rekao da je sa nepunih 35 godina – kraj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rešio sam. Dosta je bilo. Vreme je da stavim tačku na celu karijeru i da se okrenem životu van terena. Moralo je i to jednom da se dogodi…“, rekao je Veličković za Mocart.

Od njega se oprostio i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović koji je zahvalio košarkašu na svemu što je Novica uradio za klub.

„Novice, bio si i bićeš uvek simbol Partizana. Čestitam ti na svemu, a pre svega na tvom karakteru koji te je i doveo do visina na koje dolaze samo oni odabrani“, napisao je Mijailović.

„Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli „Un capitano vero“, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića“, pišu iz kluba.

Veličković je među seniorima Partizana zaigrao 2004. godine i ostao je kroz godine dominacije kod Duška Vujoševića. Crno-beli su tada bili konkurentni i na domaćoj i na inostranoj sceni.

Vratio se 2016. godine posle epizoda u Real Madridu, Megi i Bambergu i ostao jedan od najvećih igrača crno-belih u moderno vreme, kao i rekorder kluba po broju nastupa.

BONUS VIDEO: Kako su „orlovi“ ostali bez Tokija protiv Italije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare