Marina Maljković
Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall)

Marina Maljković mogla bi da napusti klupu ženske reprezentacije Srbije postane novi selektor košarkašica Francuske.

O velikoj promeni u ženskoj košarci piše francuski „L’Ekip“ uz podsećanje da je trofejni srpski trener ćerka legendarnog Božidara Maljkovića, koji je 1993. vodio Limož do titule prvaka Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

„Govorim samo o zvaničnim stvarima, nisam razgovarala ni sa kim, zato ne mogu da odgovorim. S druge strane, nije tajna, ako me pitate o emocijama, to su uvek Srbija i Francuska, Francuska i Srbija. Moj život, kada nisam u klubu, svodi se 50 odsto na Pariz i 50 odsto na Beograd“, rekla je Marina Maljković za „L’Ekip“.

Marina je postavila žensku srpsku košarku na evropsku mapu i uz čudesan rad proteklih godina ispisala istoriju. Kao selektor Srbije dvaputa je bila prvak Evrope, 2015. u Budimpešti i ove godine u Valensiji, a pored tih zlata ima i evropsku bronzu iz Beograda 2019. i olimpijsku bronzu iz Rija 2016.

Da bi postala selektorka Francuske, potrebno je da dobije najpre ponudu i da ujedno napusti klupu Srbije sa kojom je upravo „trikolorima“ delila bolne lekcije.

„Da li je ovo pravi trenutak? Ne znam. Ali mora sve da bude zdravo, dobro za Srbiju, dobro za Francusku“.

Poznato je i da Maljković ima francusko državljanstvo.

„Ja sam, takođe, i Francuskinja! Francuzi sami po sebi kroz državljanstvo pripadaju Frankofoniji i dubokoj privrženosti njenoj kulturi. Francuska je, kao i Srbija, zemlja domaćin. To joj daje specijalnu dimenziju među narodima“, dodala je Marina Maljković.

BONUS VIDEO Dušan Duda Ivković – odlazak legende

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar