Ana Dabović; Foto: KSS

Stručni štab ženske košarkaške reprezentacije Srbije konačno na raspolaganju ima kompletan sastav na pripremama na Zlatiboru.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipi su se, posle završenih šampionata u Španiji, Francuskoj i Italiji, prošle nedelje priključile Nikolina Milić i Aleksandra Crvendakić, a od ponedeljka uveče su tu i Ivon Anderson, Nevena Jovanović i Ana Dabović.

Upravo je Nevena Jovanović stigla sa zvanjem šampiona Francuske, pošto je njena ekipa Landes u finalu bolja bila od Monpeljea čije je boje branila Dabović.

Selektorka Srbije Marina Maljković, u želji da punu šansu pruži mladim snagama, omogućila im je da se kroz rad u Beogradu i na Zlatiboru upoznaju u potpunosti sa sistemom rada reprezentacije. Tako će do vikenda na srpskoj planini raditi 29 košarkašica.

Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore.

Mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a rivalke u grupnoj fazi biće im reprezentacije Kanade, Španije i Koreje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare