Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

NBA ligaš Denver Nagets objavio je da je jedan član ovog tima pozitivan na koronavirus. Nije precizirano da li je igrač, neko iz stručnog štaba ili član pratećeg osoblja ekipe.

Do sada je kod NBA košarkaša zabeleženo sedam slučajeva zaraženih koronavirusom, a sve je počelo od Rudija Gobera iz Jute.

„Osoba koja je osećala simptome, koji su povezani sa Covid-19 i koja je testirana 16. marta, trenutno je u samoizolaciji i o njoj brine lekarsko osoblje. Testiranje je obavljeno na osnovu uputstava državnih službenika za javno zdravlje i klupskih lekara“, navodi se u saopštenju Nagetsa, čiji je član i srpski centar Nikola Jokić, i dodaje:

„Svi koji su potencijalno pogođeni ovom situacijom su veoma važni. Nagetsi će nastaviti da rade u koordinaciji sa lekarima, zvaničnicima i infektolozima za zarazne bolesti, istovremeno se fokusirajući na zdravlje i sigurnost svih“, piše u saopštenju Denvera, ali se ne otkriva o kome se radi.

Poslednja NBA zvezda koja je bila pozitivna na koronavirus je Kevin Durent, koji prema pisanju američkih medija nije imao nikakve prateće simptome.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram