Igor Kokoškov, Košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Igor Kokoškov, selektor Srbije, nakon trijumfa nad Dominikanskom Republikom sa 94:76 istakao je da su "orlovi" očekivali baš ovakav susret.

PROČITAJTE JOŠ

„Kao što smo i očekivali, teška utakmica. Oni su veoma brzi, igraju opušteno, spontano, koriste celu širinu terena. Nismo im parirali u brzini, znali smo da će odbrana jedan na jedan biti ključna. Dobro smo ušli u utakmicu, ali nismo imali dovoljnu disciplinu, što im je dalo samopouzdanje. Ali, treba da budemo srećni i zadovoljni, bez obzira na prisutna imena teško je okupiti tim, imamo igrače koji su se priključili pre tri dana. Nije lako igrati na ovakvom nivou, ali tako je, kako je. Ključno je bilo što su volja i snalažljivost presudili u finišu, bilo je mnogo grešaka, ali je važno da smo ostvarili pobedu“, rekao je Kokoškov.

Objasnio je da „orlove“ čeka analiza ovog susreta, iako su Dominikanci igrali kako su i očekivali.

„Nas ova utakmica nije iznenadila. Znali smo da su ekipa koja igra spontano, sa mnogo energije, ali ova utakmica mora već da bude u prošlosti i ne bih je previše analizirao. Bila je onakva kakvu smo očekivali, nisu nas iznenadili“.

Srbija naredni meč igra u sredu od 20 časova i 15 minuta protiv Filipina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar