Kobi će zauvek živeti: Oproštajne poruke stižu iz svih delova sveta FOTO: EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Tragedija u kojoj je Kobi Brajant izgubio život pogodila je i ljude van sveta sporta, a emotivne poruke oproštaja nižu se jedna za drugom.

Vest o smrti Kobija Brajanta zavila je svet u crno. Mnoštvo poznatih košarkaških imena, ali i drugih uspešnih sportista, političara i javnih ličnosti, sa tugom i nevericom poslalo je poslednju poruku NBA legendi.

Šok zbog tragične vesti izrazio je Majkl Džordan, istakavši koliko je voleo Kobija.

„Reči ne mogu da opišu bol koji osećam. Voleo sam Kobija, bio mi je kao mlađi brat. Često smo pričali i mnogo će mi nedostajati ti razgovori. Bio je žestok takmičar, jedan od najvećih i kreativna sila. Kobi je bio i neverovatan otac koji je mnogo voleo svoju porodicu i ponosio se ćerkinom ljubavlju prema košarci“, naglasio je Džordan.

Žaljenje zbog smrti Brajanta izrazio je i Džordanov saigrač iz perioda provedenog u Bulsima Skoti Pipen, osvajač šest NBA titula.
„Ne mogu rečima da opišem koliko je ovo je tužan i tragičan dan“, navelo je čuveno krilo Čikaga, Hjustona i Portlanda.

Bivši francuski košarkaš Toni Parker se oglasio na Tviteru.
„Srce mi je slomljeno ovim vestima. Bio si pravi prijatelj i legenda. Počivaj u miru. Mislim i molim se za tvoju suprugu i decu“, naveo je nekadašnji plejmejker.

PROČITAJTE JOŠ

Od „Crne mambe“ su se oprostili i brojni Srbi među kojima Nikola Jokić i Predrag Danilović. „Džoker“ je sjajnu partiju protiv Hjustona, u kojoj je postigao 24 poena, posvetio upravo legendi koja je deo karijere nosila taj broj na dresu.

„Nisam mogao da verujem kad sam čuo strašnu vest. Pitao sam se da li se to zaista dešava. Ovo je ogroman gubitak za sve, pogotovo za njegovu porodicu. Tragedija“, rekao je Jokić posle utakmice sa Roketsima i dodao:
„On je legenda. Ne samo ovde, već širom celog sveta. Svet je izgubio ogromnog uzora, idola…“.

Vrlo potrešen bio je i Bogdan Bogdanović, srpski šuter i bek Sakramento Kingsa.

„Izgubio sam košarkaškog oca. Niko nije imao veći uticaj na moju igru od tebe, Kobi. Tužno i tragično, počivaj u miru“, napisao je Bogdan na Tviteru uz brojeve osam i 24 koji su obeležili karijeru legendarnog košarkaša.

Poslednji pozdrav bivšem igraču Lejkersa poslao je i Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.
„Pogibijom Kobija Brajanta košarka je izgubila jednog od najvećih asova, a svet jednog od najvećih sportista svih vremena. Kobi je bio igrač koji je talenat svakodnevno nadgrađivao žestokim treningom i radom, protivnik koji na terenu nije štedeo sebe ni protivnike u želji da ekipi donese pobedu i trofeje“, rekao je Danilović, a preneo KSS.

Prvi čovek srpske košarke naglasio je čast zbog činjenice da je imao priliku da igra protiv Brajanta.
„Petostruki prvak NBA, MVP lige i finalnih serija, olimpijski pobednik bio je uzor mnogim generacijama, brojni današnji vrhunski igrači su se zbog njega zaljubili u košarku. Nas koji smo imali čast da ga poznajemo i igramo protiv njega motivisao je da svaki duel odigramo najbolje što možemo. Večna ti slava, Kobi“.

Vest o pogibiji legendarnog košarkaša pogodila je i druge vrhunske sportiste poput Lionela Mesija i Rafaela Nadala.

„Nemam reči… Sva moja ljubav za Kobijevu porodicu. Bilo mi je zadovoljstvo poznavati te i deliti zajedničke trenutke sa tobom“, objavio je argentinski fudbaler.

Prvi teniser sveta je govorio o Brajantu nakon što je savladao Nika Kirjosa u četvrtfinalu Australijan opena.

„Probudio sam se sa užasnom vešću, veoma sam tužan. On je bio jedan od najboljih sportista u istoriji, tako da… zaslužuje veliki aplauz“, izjavio je Nadal i nastavio:
„Nisam provodio mnogo vremena s njim, ali sam ga upoznao. Moj veoma blizak prijatelj je igrao s njim dugo vremena – Pau Gasol. On mi je uvek govorio da je veliki radnik, da je uvek želeo više. Bio je inspiracija mnogima, deci… Ovo je jedan od onih dana koje želite da zaboravite. Kobi Brajant će biti u našim srcima do kraja života“.

Poslednji pozdrav košarkaškoj legendi poslali su i Vlade Divac, Donald Tramp, Novak Đoković, Lamar Odom, Dok Rivers, Džejms Makadu…

Novak o Kobiju kroz suze: Bio mi je prijatelj i mentor, slomljeno mi je srce