Kobi Brajant FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Kobi Brajant, bivši košarkaš LA Lejkersa i legenda NBA, poginuo je u padu helikoptera u Kalabasasu, u okrugu Los Anđeles u Kaliforniji.

Letelica slavnog košarkaša se srušila usled loših vremenskih uslova, magle i velike vlažnosti vazduha, a tom prilikom je, osim njega, život izgubilo još osam osoba, među kojima i Brajantova trinaestogodišnja ćerka Đijana.

POVEZANE VESTI

Bivši košarkaš Lejkersa i njegova mezimica privatnim helikopterom su se uputili na Mamba akademiju gde je, po uzoru na oca, Đijana gradila svoj košarkaški put.

Mesto gde je Brajantov helikopter udario u brdo FOTO; EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Osim Kobija i njegove ćerke, u helikopterskoj nesreći stradali su Džon Altobeli, trener bejzbol ekipe Oranž koust koledža, njegova supruga Keri i ćerka Alisa. Oni su takođe putovali na utakmicu Brajantove košarkaške akademije na kojoj su Đijana i Alisa zajedno trenirale.

Slavni sportista poginuo je u 41. godini, a ostaće upamćen kao jedan od najboljih košarkaša u istoriji.

Deo NBA lige bio je od 1996. godine kad je postao član Lejkersa čiji je dres nosio do igračke penzije i sa kojima je osvojio pet titula.

Kraj profesionalne karijere ozvaničio je 2016. godine, a na oproštajnoj utakmici, protiv Jute, postigao je 60 poena i tako u svom stilu stavio tačku na jednu od najsjajnijih sportskih priča ikada.