Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Pripadnici NBA zajednice, bivši saigrači, rivali, prijatelji i članovi porodice oprostili su se od tragično stradalog Kobija Brajanta.

Ceremonija proslave života jednog od najboljih košarkaša svih vremena i njegove ćerke Điđi održana je u Stejpls centru u Los Anđelesu.

Na centru terena je bila postavljena bina sa 33.643 crvenih ruža, što je broj poena koje je Brajant postigao u svojoj 20-godišnjoj NBA karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Publici se obratila Vanesa Brajant i navela da je njen preminuli suprug „MVP očeva ćerki“.

„Kobi je uvek govorio da Điđi liči na mene. Njen osmeh je bio kao sunce. Ona je imala moju energiju, moju ličnost i sarkazam. Bila je nežna i puna ljubavi. Toliko je volela košarku da je ponekad savetovala i dečake. Trebalo je da postane najbolja košarkašica u WNBA“, rekla je Vanesa.

Među prisutnima su se našli Džeri Vest, Karim Abdul-Džabar, Medžik Džonson, Pau Gasol, Adam Silver, Majkl Džordan, Fil Džekson, Stef Kari, Džejms Harden, Kajri Irving, Rasel Vestbruk.

Govor je, u suzama, održao i Džordan.

„Želeo je da bude najbolji košarkaš, a ja sam želeo da budem njegov najbolji stariji brat. Deo mene je umro sa njim“, rekao je Džordan.

Posle njega je za govornicu stao Šekil O’Nil, Kobijev saigrač iz jedne od najboljih generacija Lejkersa u istoriji franšize.

„Sećam se da sam mu jednom rekao da ne postoji „ja“ u timu. Rekao je da zna, ali i da postoji „on“ u tome“, istakao je O’Nil.