Džejson Kid, Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Trener Dalas Meveriksa Džejson Kid veruje da krilni centar ekipe Kristaps Porzingis može da napravi veliki pomak u igri u predstojećoj sezoni i da se nađe i na Ol-star utakmici.

Prethodni put kada je potpuno spreman i zdrav počeo sezonu, 2017/2018, Letonac je bio izabran za Ol-star po prvi i jedini put do sada.

PROČITAJTE JOŠ:

Kid misli da su se o Letonca mnogi ogrešili, te da ne treba da mu sude na osnovu dosadašnje karijere koja je bila ispunjena povredama i pauzama.

„Mislim da ima potreban set veština da bude Ol-star igrač. Nekada o igračima sudimo nepravedno zbog povreda i drugih stvari koje se dešavaju – očekujemo da budu roboti i da svake sezone budu na Ol-staru. Nekada ne možemo to da ostvarimo, ali verujem da će Porzingis biti Ol-star ove godine. Ako ne to, a onda na ivici da to bude“, rekao je Kid.

I sam Porzingis je srećan saradnjom koju je ostvario sa trenerom, te ističe da se znatno bolje oseća.

„Tokom prošle sezone nisam bio na 100 posto, a sada sam mnogo bliže tome. Osećam da se bolje krećem i dobro se osećam u vezi sa svojom igrom. Verujem da sam u odbrani napravio veliki iskorak“, kaže Letonac.

Možda je zdravi i „zahuhtali“ Porzingis upravo ono što je nedostaje ekipi Dalasa, ali pre svega Luki Dončiću, kome često nedostaje adekvatna podrška učestalo tokom sezone.

Mevsi sezonu počinju 21. oktobra kada će igrati protiv Atlante Houksa i Bogdana Bogdanovića.

Bonus video: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)