Foto: Starsport

Kevin Panter dobio je svu slobodu od Željka Obradovića i na poverenju uzvraća pogocima za pamćenje i pobede Partizana na startu sezone u kojoj još ne znaju za poraz.

PROČITAJTE JOŠ

Kevin Panter vrlo brzo je potvrdio da nije bez razloga bio najskuplje pojačanje u istoriji srpske košarke.

„Vredi svaku paru“, sigurno je bio komentar mnogih navijača Partizana posle triler završnice protiv Huventuda, koji je u grotlu „Pionira“ pao sa 68:67.

Tri ključna koša Partizana postigao je upravo Panter, praktično je „izmišljao“ poene i dovodio goste do ludila za trijumfalni preokret. Bila je to klasična situacija u kojoj čuvari znaju šta će protivnički igrač izvesti, ali ne uspevaju da ga zaustave.
Legendarni stručnjak Željko Obradović dao mu je odrešene ruke i to mu se vratilo – Partizan ima igrače koji tek treba da sazrevaju za ovakve trenutke i momente odgovornosti, kakve Panter najviše voli.

Svoj šut koji rešava sve uvežbavao je od najranijeg detinjstva.

Panter slavi trijumf, Foto: Starsport

„Tata mi je uvek govorio da niko ne može da te čuva posle skok šuta u driblingu. Kada sam bio mali, učio sam da idem na najteži šut, da idem na dva driblinga, jedan dribling, onda samo stanem i šutiram. Nije bitno da li sam promašivao ili pogađao. Radio sam to godinama i sada usavršavam“, rekao je letos jednom prilikom Panter.

Svojim nerešivim potezom, koji je ponovio čak tri puta samo protiv Huventuda, podseća mnoge ljubitelje košarke na imenjaka Durenta. Ne samo time, fizikalije, kretnja i proporcija raspona ruku asociraju na NBA zvezdu, s time da je lider Partizana niža verzija (193cm naspram Durentovih 208cm) i ne krije da od asa Bruklina „kupi fore“.

Kuriozitet karijere je da Panteru dobro ide sa srpskim trenerima. Dragan Šakota ga je doveo iz poljske Rose Radom u grčki AEK, a Panter je umeo da zahvali na košarkaškom vraćanju na ozbiljniju scenu. Osvojio je 2018. Kup i FIBA Ligu šampiona sa Šakotom, koji ga je nešto kasnije doveo i u Crvenu zvezdu u kriznom karijernom momentu, kada je bio u drugom planu u Olimpijakosu 2019. godine.

Foto; Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Prethodno, sa Aleksandrom Đorđevićem je u Virtusu osvojio još jednu titulu FIBA lige šampiona, bio je MVP fajnal-fora ovog takmičenja 2019, što mu je donelo transfer u Olimpijakos. Tu se nije proslavio i o tome je Šakota govorio svojevremeno za grčke medije.

„Uvek ću reći da Panter može da igra u Olimpijakosu i bilo kojem drugom klubu u Evropi. Ali kada imate Spanulisa u timu, možda vam Panter i nije potreban. Obojica su izraziti strelci i postoji mogućnost da se ne uklope zajedno. A kada ste u Grčkoj i imate Spanulisa, on je taj koji je prvi, jer je jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena. Panter je mlad igrač i morao je da ode u neki drugi klub gde će pokazati svoj talenat“, govorio je iskusni trener, pod čijim je vođstvom Panter u Zvezdi još jednom oživeo karijeru i zatim otišao u Olimpiju Milano.

Kevin Panter; Foto: Dragan Stjepanović/Starsport

Tu je potvrdio raskošni talenat i njuh za ubitačne završnice, a kada ti poverenje zatim ukaže devetostruki osvajač Evrolige, Željko Obradović, onda ne preostaje ništa drugo nego da uživaš u vrhuncu svoje karijere i nadmoći na parketu.

To je Panter i učinio, pokazavši da ga ambijent krcatog Pionira inspiriše za velika dela, u trenucima kada se mnogi sakriju od lopte.

BONUS VIDEO Željko Obradović i navijači posle meča sa Huventudom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare