Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana osvojili su šampionsku titulu u ABA ligi, pošto su u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa na svom terenu pobedili branioca titule Crvenu zvezdu sa 96:85.

Pred rekordnom posetom jedne utakmice u regionalnom takmičenju od 22.198 navijača u „Beogradskoj areni“, Partizan je osvojio sedmu titulu šampiona regionalnog takmičenja, prvu posle 10 godina.

Kapiten crno-belih Kevin Panter rekao je da je očajnički želeo šampionsku titulu u ABA ligi ove sezone i da je srećan što je uspeo, kao i da će za nekoliko dana znati da li će ostati u klubu.

PROČITAJTE JOŠ

„Niko nam ovo ne može oduzeti. Video sam šta je njihov trener rekao kada smo vodili sa 2:0 (da mogu da pobede), ali nastavili smo da igramo i da rezultati pokažu. Prošlo je 10 godina od poslednje titule. Na početku sezone sam rekao da ćemo mnogo raditi, bilo je uspona i padova i na kraju rezultat“, rekao je Panter.

Panter je predvodio crno-bele sa 32 poena i proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije.

„Očajnički sam želeo ovu titulu, znam koliko mi znači i koliko Partizanu znači, i pre mene, poštujem ovakve stvari. Dajem sve od sebe i pokušavam da budem vođa što više mogu. Dobar je osećaj“, dodao je Panter.

Neizvesno je da li će Panter ostati u Partizanu i naredne sezone.

„Za nekoliko dana ćemo znati, videćemo šta će se desiti. Nije tajna, mora da se donesu odluke, videćemo šta će se dogoditi“, završio je Panteru.

BONUS VIDEO Magična asistencija koja je Srbiji donela prvu pobedu na Evrobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar