Enes Kanter, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Centar Boston Seltiksa Enes Kanter ponovo se obratio kineskim vlastima i predsedniku Narodne Republike Kine Siju Đinpingu.

Bura koju je pokrenuo tuski košarkaš se ne stišava. On je više puta javno kritikovao kinesku politiku, a ovoga puta u pitanju je bio odnos kineskih vlasti prema Tibetu. Na Kanterevom udaru našao se ni manje ni više nego predsednik Si Đinping, koga je nazvao „okrutnim diktatorom“.

PROČITAJTE JOŠ:

Kina je nakon toga brzo reagovala i sa interneta uklonila sve utakmice Boston Seltiksa. Takođe, u Kini se više neće prenositi mečevi tima iz Masačusetsa.

Kanter nije stao i ponovo je uputio jasnu poruku kinesom predsedniku i Komunističkoj partiji koja je na vlasti u toj zemlji.

„Neko mora da te nauči lekciju. Nikad se neću izviniti što govorim istinu. Ne možeš da me kupiš. Ne možeš da me zastrašiš. Ne možeš da me ućutkaš“, napisao je Kanter na Tviteru.

Američki Stejt Department je reagovao posle odluke Kine da suspenduje prikazivanje utakmica Seltiksa.

„Sjedinjene Države izražavaju duboku zabrinutost zbog postupaka NR Kine protiv Nacionalne košarkaške asocijacije nakon izjava jednog igrača u vezi sa Tibetom. Cenimo slobodu izražavanja i podržavamo svakoga ko koristi to pravo“, poručili su iz Amerike.

Podsetimo, Kanter je ranije tokom svoje karijere kritikovao i predsednika Turske Redžipa Erdogana, zbog čega mu je kasnije zabranjen ulazak u tu zemlju.

BONUS VIDEO Žocova reakcija na skandiranje „Uzmi Željko evro titulu“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare