Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nikola Kalinić se u četvrtak vratio u Crvenu zvezdu i tako postao peto pojačanje srpskog i ABA prvaka pred novu sezonu.

Iskusni krilni košarkaš se dvogodišnjim ugovorom obavezao na vernost i vratio u klub sa kojim je u sezoni 2014/2015 osvojio triplu krunu.

„Na Mali Kalemegdan stiže kao neko ko je osvojio gotovo sve, ali nije promenio navike na terenu – borba, poeni, skokovi, čvrsta odbrana i pobednički mentalitet“, navodi se na klupskom sajtu.

„Ovo je povratak na mesto gde mi je bilo mnogo lepo prethodni put, gde sam praktično počeo da pravim košarkaško ime. Očekujem puno dobrih momenata ali i izazova, pred nama je teška sezona u Evroligi, ABA ligi, brojni klubovi se pojačavaju“, rekao je Kalinić.

Otkrio je i zašto se vratio u Zvezdu.

„Nisam nikada bio pobornik patetike… Vratio sam se kada sam sve analizirao, klub, kvalitet života, prethodno iskustvo. Daću sve od sebe kao i uvek na terenu, očekuje nas mnogo rada, tu su moji nekadašnji saigrači i trener, Luka (Mitrović), Lazić, trener Dejan Radonjić, nisam mogao da ostavim svoje drugare na cedilu“, dodao je Kalinić.

Opet će nositi dres s brojem 12 i predstavljati jednu od najvećih uzdanica u sezoni u kojoj crveno-bele očekuje takmičenje na četiri fronta.

Zvezda je u dosadašnjem toku prelaznog roka pored Kalinića angažovala Nikolu Ivanovića, Luku Mitrovića, Erona Vajta i Stefana Lazarevića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar