Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportp

Nikola Kalinić je i zvanično novi košarkaš Crvene zvezde, pošto je, nakon šest godina odustva, parafirao saradnju sa svojim nekadašnjim klubom.

PROČITAJTE JOŠ...

Kalinić je sa Crvenom zvezdom potpisao dvogodišnji ugovor, i to nakon što je, kako je navedeno na zvaničnom sajtu Zvezde, odbio nekoliko unosnijih ponuda:

„Klub ovom prilikom izražava ogromno zadovoljstvo činjenicom da je Nikola odbio nekoliko značajno unosnijih ponuda pojedinih klubova iz Evrolige i regiona, i odlučio  da se vrati u klub sa kojim je svojevremeno osvojio prvu triplu krunu i dao izuzetno veliki doprinos uspesima kluba za koji neskriveno navija“, stoji u saopštenju crveno-belih.

Kalinić je sa Zvezdom u sezoni 2014/2015 osvojio tri trofeja – titule u ABA ligi i Srbiji, odnosno Kup Radivoja Koraća, da bi u dresu Fenerbahčea 2017. godine došao do krova Evrope, kada je ujedno bio i najbolji strelac završnog turnira Evrolige.

Podsećamo, doskorašnji košarkaš Valensije je po odlasku iz ovog kluba bio povezivan sa Barselonom, ali je ipak presudio poziv nekadašnjeg trenera koji mu je ujedno i utabao put ka samom vrhu evropske košarke.

Takođe, Kalinić je prvi igrač koji je stigao na Mali Kalemegdan nakon što je „večiti rival“ Partizan u svoje redove doveo Kevina Pantera, Zeka Lideja, Aleksu Avramovića i Rodionsa Kurucsa, pa bi ovo trebalo da bude ujedno i prvi konkretan odgovor crveno-belih na poprilično žestok Partizanov start prelaznog roka otkako se na klupu crno-belih vratio Željko Obradović.

Bonus video: Poen kojim je Novak Đoković pokorio Vimbldon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare