Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Šaras Jasikevičijus, legenda košarke i trener Barselone, održao je veliku lekciju za sve razmažene zvezde koje često spominju igranje "pod pritiskom".

#related-news_0

Za Šarasa je košarka sport u kom uživa, za njega je košarka život, igra, nešto u čemu je dostigao najviše visine radeći ono što voli, u njoj se ostvario i obezbedio.

Zato i nema priče o pritisku, on je sastavni deo sporta i prilike da budeš veliki, najveći, da se boriš za titule.

Svojevremeno je Šaras imao istorijsku izjavu o očinstvu i kako sve pada u vodu kada ti se rodi dete, zbog čega pušta igrače da te trenutke provedu sa porodicom.

Sada je govorio o pritisku.

„Nije svako stvoren da igra za Barsu. To je jasno, naravno, tu je pritisak, ali šta bi trebalo da kaže neko ko ne može da nađe posao u doba pandemije? To je pritisak! A mi? Mnogi od nas su milioneri, o kakvom mi pritisku pričamo? Idi u neki drugi tim ako ti je pritisak preveliki. To važi i za trenera, na prvom mestu. Radimo celog života da bi bili u Barsi, da bismo imali ovaj pritisak, da bismo vezali osam pobeda. To je luksuz, o kakvom mi pritisku pričamo, ovo je privilegija, neverovatna. Mi smo zapravo među srećnijima na svetu“, rekao je Šaras.

Podsetite se i njegove izjave o očinstvu.

BONUS VIDEO Piksi proglašen za najboljeg trenera u 2021. godini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare