Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Američki košarkaš Kajfer Sajks je postao jedna od najaznimljivijih priča prethodnih dana, zbog ugovora koji je potpisao sa Indijanom Pejsers, nakon jednog neobičnog koša za pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

On je učestvovao na košarkaškom turniru koji se tradicionalno igra od 2014. godine i na kojem pobednik dobija milion dolara.

Ekipe se formiraju pred turnir i ima ih ukupno 64, a Sajksov tim koji se zove Bohajmova Armija nazvan tako po legendarnom koledž treneru Džimu Bohajmu je u finalu pobedio Tim 23, a odlučujuči pogodak je postigao upravo Sajks.

Mečevi na ovom turniru se igraju po specifičnim pravilima, a pobednik se odlučuje takozvanom Elamovom završnicom.

Ovaj model je napravljen u čast poginulog Kobija Brajanta i podrazumeva da u četvrtoj četvrtini nema ograničenja koliko ona vremenski može da traje, a sat se koristi samo za dužinu napada. Tako na primer ako jedna ekipa vodi rezultatom 90:86 na kraju treće, na broj poena te ekipe koja je u prednosti se dodaje 24, broj koji je na dresu nosio Brajant, što znači da će pobednik biti tim koji prvi dođe do 114 poena (90+24). Ekipa koja vodi ima tu početnu prednost na kraju trećeg perioda kao nagradu za dotadašnje vođstvo.

Sajks je upravo u finalnoj utakmici doneo pobedu rezultatom 69:67 trojkom preko direktnog čuvara. Osim milion dolara za njegov tim, dobio je i potpis ugovora sa Indijanom Pejsers.

Poznati insajder Šejms Čaranija je objavio da ga je Indijana angažovala, ali da nisu još uvek poznati detalji.

Sajks je prošlog leta dovođen u vezu sa Partizanom koji ga je prema medijskim natpisima prilično želeo, ali je na kraju doveo Kodija Milera Mekintajera.

On je u Evropi igrao u Armaniju, Turk Telekomu i Panatinaikosu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar