Grafika: Branko Gavrić

Nikola Jokić iz meča u meč pomera NBA granice i maltretira protivnike bez milosti. Verovatno ni on sam ne zna gde mu je granica.

Poslednji je stradao Čikago, kome je isporučio 39 poena, sledeći je Milvoki, pa bismo u sredu ujutru mogli da čitamo o novim bravurama najboljeg NBA centra.

Denver ni upola ne bi imao ovakve rezultate da ga srpski as ne gura u plej-of zonu, koja se nije ni dovodila u pitanje uoči početka sezone, ali…

PROČITAJTE JOŠ

Previše je razloga zašto je Jokić ostavljen na „vetrometini“ i zašto Nagetsi ne igraju u skladu s očekivanjima, što nikako ne važi za našeg reprezentativca.

Rekord NBA karijere od 50 poena zabeležio je u februaru protiv Sakramento Kingsa, ali malo ko se provukao sa manje od 20 poena.

U Jokićevoj karijeri nema ekipe koja nije stradala, a najbolje su Golden Stejt i Los Anđeles Klipersi, kojima je ubacio 23 odnosno 24 poena.

Svakako da protivnicima ne bude dobro kada znaju da moraju da se nose sa „Džokerom“ za koga je malo ko pronašao rešenje. Po najmanje 30 poena postizao je protiv najvećeg broja rivala, a nije mali broj onih kojima je „spakovao“ i po 40 ili više.

Niksi su uspeli da ga zaustave na 40, Portland i Bruklin Netsi na po 41, dok je protiv Bostona postigao 43. Prethodni košgeterski rekord upisao je protiv Atlante i Jute sa po 47 poena, dok je aktuleni onaj protiv Kingsa.

„Ljudi, vi nećete možda razumeti ovo, ali impresivnije od 50 poena je kakav je Jokić imao pristup, kakav je njegov način razmišljanja, liderstvo… On je znao da nam nedostaju igrači“, hvalio je Jokića trener Majkl Meloun posle rekorda.

Poenta je što Jokić igra dodatno raznovrsno ove sezone, počeo je i da zakucava i stvarno je zastrašujuće, kako kaže Nenad Krstić, što su granice nesagledive.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar