Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Srpski košarkaš i član Olimpijakosa, Aleksej Pokuševši, popunio je prijavu za ovogodišnji NBA draft koji bi trebalo da se održi 25. juna.

„Zvanično sam se prijavio za draft! Uzbuđen sam zbog moje budućnosti“, napisao je na tviteru Pokuševski.

Mlada srpski reprezentativac je već nekoliko godina član Olimpijakosa, za čiji je B tim igrao ove sezone. Upisao je i evroligaške minute protiv Asvela. Kako je nedavno rekao trener Pirejaca, Jorgos Barcokas, za Pokuševskog vlada veliko interesovanje sa druge strane Atlantika

“Na skoro svakom našem treningu su NBA skauti, a članovi mog stručnog štaba i ja dobijamo mnogo poziva u vezi sa Aleksejem. Trenutno je u NBA pritisak u vezi s takvim stvarima, timovi ne žele da propuste sledećeg Dončića ili sledećeg Jokića. Njih dvojica su stvorili nervozu u NBA ekipama – zašto je Dalas odabrao Dončića i kako su Nagetsi odabrali debelog momka koji ima skoro tripl-dabl u proseku. Sada žele da nađu sličnog igrača u Evropi, zato je svaki igrač sa potencijalom pod mikroskopom, a Pokuševski je upravo taj. Visok je 213 cm, ima sjajan raspon ruku i odlične košarkaške instinkte. Izvrstan je sa loptom u rukama, može da šutira i dodaje, da igra pik“, rekao je nedavno Barcokas za “Eurohoops”.

S obzirom na to da je rođen 2001. godine, odnosno da nije izlazno godišite (1998) Aleksej ima pravo da povuče prijavu najkasnije deset dana pre drafta.

Pre nega za draft se prijavio i Nikola Mišković, član Mega Bemaksa i takođe dugogodišnji reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama.

Rok za prijavu igrača koji nisu izlazno godište je 26. april.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar