Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kada Nikola Jokić igra ovako, Denver Nagetsi (3-4) ne mogu da omanu, a to su na svojoj koži osetili stari dužnici Minesota Timbervulvsi (2-5) sa 123:116.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je bio centralna figura susreta i još jednom upisao velike brojke. Postigao je 35 poena (od toga 13 u poslednjoj deonici), uhvatio 15 skokova i podelio nešto manje asistencija nego obično – šest.

Srbin je na terenu proveo 36 minuta i pogodio 12 od 20 šuteva (60 odsto). Nismo navikli od njega da često vidimo zakucavanja, a pogotovo ne da ostane da „visi“ na obruču.

Nakon jednog takvog poteza su sudije odlučile da mu dosude tehničku grešku. Srbin je negodovao, pokušavao da objasni, ali je na kraju morao da se pomiri sa odlukom. To ga je samo razljutilo i motivisalo da pokaže sve što zna.

 

Vil Barton je dodao 20 poena, dok je Džamajkl Grin stigao do 17.

Denver je uspeo da prokocka čak 18 poena prednosti (49:31) iz prvog poluvremena i da dovede sebe u situaciju da zaostaje osam. Ipak, kada je bilo najpotrebnije naš as je bio na nivou, pa je sa 13 poena u poslednjoj deonici pogurao tim.

Denver je napravio seriju od 15:0, pa je čak i Minesotu ostavio više od pet minuta bez poena.

Danđelo Rasel je završio meč sa 33 poena, dok je Huančno Ernangomze dodao 25 protiv bivšeg tima. Ovo je bio peti vezani poraz za „vukove“, nakon dva trijumfa na otvaranju.

Podsetimo, dva tima su snage odmerila i u ponedeljak kada je Jokić upisao tripl-dabl u trijumu od 124:109.

Jokić je pred početak meča bio vodeći asistent lige sa 12,8 po meču, ali i po broju izgubljenih lopti (5,3).

Majkl Meloun, trener Denvera, objasnio je da želi da kod Nikole odnos asistencija i izgubljenih lopti bude 3:1.

„Razumeo me je da mora da bude bolje i siguran sam da će biti“, objasnio je Meloun.

Minesota od 2018. godine ne zna za trijumf nad Denverom. Upravo je ovaj tim tada izbacio Nagetse iz plej-ofa jer je 82. ligaški meč te sezone odlučivao pitanje pobednika.

„Mislim da momci više ne misle o tome. Iako smo izgubili utakmicu u našoj trećoj godini kada smo imali priliku da idemo u plej-of, nije bilo potrebe za panikom, nije bilo potrebe za ogromnim promenama. Svi hoće da budu deo ‘obogati se brzo’ sheme. Ponekad morate da gradite, da dozvolite da raste i da sve to složite kao što smo mi uradili“, rekao je Meloun.

NBA rezultati

Sreda

Bruklin – Juta 130:96

Memfis – LA Lejkers 92:94

Denver – Minesota 123:116

LA Klipers – San Antonio 113:116

Portland – Čikago 108:111

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar