FOTO: Tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King)

Denver Nagetsi (2-4) konačno su zaličili na ekipu koja je prošle sezone igrala finale Zapadne konferencije. Predvođeni Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem očitali su lekciju Minesota Timbervulvsima (2-4) sa 124:109.

Srpski centar je za 31 minut na parketu upisao 19 poena i po 12 skokova i asistencija, što je bio njegov četvrti trip-dabl od početka sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Imao je i sasvim solidne procente iz igre (66,6 odsto) jer je pogodio osam od 12 šuteva, jedina mrlja je rani problem sa faulovima zbog čega je imao manju minutažu. Sličan problem je imao i na prethodnom susretu protiv Finiksa.

Džamal Marej je susret završio sa 36 poena (od toga 26 u prvom poluvremenu) i konačno počeo da igra kako se od njega očekuje. Pogodio je 13 od 20 šuteva, a kada prve dve zvezde Denvera ovako šutiraju obično nema nikakvih problema za tim iz Kolorada.

Ipak, nije sve išlo toliko glatko jer je pre početka četvrte deonice Minesota imala 84:83, a onda je Jokić ubacio u brzinu više. Denver je napravio seriju od 20:2 (ukupno 41:25 u poslednjoj deonici), a Jokić je ubacio sedam poena i podelio tri asistencije:

„Bilo je potrebno da neko malo podigne energiju. Mislim da sam imao nekoliko defanzivnih skokova i pravi ritam. Nisam mislio da postižem poene, ali smo pritiskali. Igrali smo malo jače i malo brže i to nam je pomoglo“.

Nakon svega Majkl Meloun, trener Denvera, bio je zadovoljan upisanim trijumfom.

„Nismo bili sjajni večeras, ali nam je trebala pobeda i morali smo da trijumfujemo. Igramo sa njima opet za nekoliko dana. Moramo da budemo još bolji nego večeas“, rekao je Meloun.

Pol Milsap se konačno probudio i postigao četiri trojke. Važan je bio doprinos Fakunda Kampaca koji je postigao pet od sedam pokušanih trojki i završio meč sa 15 poena i tako je klupa sa Džamajklom Grinom (15) dala pravi doprinos.

„Znali smo da će Faku u jednom trenutku da „probije“. Ovaj momak je igrao na visokom nivou na Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu i najvećim mečevima u Evroligi. Bilo je sjajno gledati ga“, objasnio je Meloun.

Ovo je bio četvrti vezani susret u kom je Minesota dozvolila protivniku da joj ubaci 120 poena, te 40 u poslednjoj četvrtinu po drugi put u nizu.

 

NBA rezultati

Ponedeljak

Bruklin – Vašington 122:123

Memfis – LA Lejkers 94:108

Minesota – Denver 109:124

San Antonio – Juta 109:130

Čikago – Dalas 118:108

Finiks – LA Klipers 107:112

Golden Stejt – Portland 137:122

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar