Denver Nuggets-Brooklyn Nets
Nikola Jokić, Denver Nuggets-Brooklyn Nets Foto:Jamie Schwaberow / Getty images / Profimedia

Denver Nagitsi imaju MVP-ja NBA lige, priliku da ekipu grade oko Nikole Jokića, ali uz kadrovske probleme, pokazuju i nemoć kada dođe vreme za trejdove.

Nisu Denver i Kolorado možda najatraktivnija sredina za NBA zvezde, Jokić je specifičan i pokazao je lojalnost klubu, deluje da želi da ostane u Nagitsima do kraja karijere, a uprava kluba došla je u poziciju da ima MVP-ja i ima zadatak da mu pomogne.

#related-news_0

Nema Mareja i Portera, drugi i treći najbolji igrač Denvera su povređeni, pa je Jokić prepušten sam sebi, često na terenu, sada i van njega, kada se pogleda epilog trejdova.

Još 19. januara, ozvaničeno je da će Brin Forbs doći u klub u okviru trejda između tri tima, jer je Denver napravio dogovor sa San Antoniom i Bostonom. Forbsu je najjači adut šut za tri poena, bio je najbolji strelac Denvera u jednom meču koji je Jokić zbog lakše povrede propustio i tek se očekuje da se dodatno uigra i uklopi, ali nije Jokić dobio nove saigrače.

Denver je izabrao da ne napravi nikakav dogovor i „tapka u mestu“ čekajući povratak Mareja i nešto kasniji oporavak Majkla Portera Džuniora.

Prema Džejku Fišeru iz „Bleacher Report“, Nagitsi su nudili Fakunda Kampaca i Džamajkla Grina, drugi izvori navode da je klub tražio i rezervnog centra.

Foto: Tanjug / AP Photo/Adam Hunger

Prema Majku Singeru iz Denver posta, tim iz Kolorada je „intenzivno tragao“ za pojačanjem na poziciji defanzivnog krila.

Situacija je takva da klub nema mnogo igrača i resursa sa drafta za „trgovinu“, sledeći dostupni pik u prvoj rundi kog bi Nagitsi mogli da ponude dolazi tek 2027.

„S obzirom na nedavne nastupe rukija i beka Bounsa Hajlanda i Zika Nadžija, teško je predvideti da će ta dva igrača biti razmenjena ako bi Nagetsi mogli jednostavno da zamene budući pik u prvoj rundi. Denver takođe ima izbore u drugom krugu, kao i ograničen iznos za plate. Nagetsi danas ne mogu da menjaju Majkla Portera ili Erona Gordona, a sigurno neće menjati Nikolu Jokića ili Džamala Mareja, ostavljajući vrlo malo finansijske fleksibilnosti za poslove koje mogu da sklope“, piše Denver Stiffs.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Predsednik košarkaških operacija Tim Koneli i ostatak rukovodstva ostali su samo na Forbsu. U ludim maštarijama, pojedini navijači su se pitali da li postoji šansa da dođe Demijen Lilard ukoliko se Portland odluči na potpuni rebilding.

Denver nije narušio atmosferu u ekipi, aktuelni saigrači i „drugopozivci“ pomažu adekvatno Jokiću, što nije bio slučaj u početku sezone.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Zato Denver ima sedam pobeda u poslednjih 10 utakmica, klub je na šestom mestu Zapada, ali je činjenica da klub nije imao kapacitet i umešnost da dovede nekog, iako se na tome radilo. Ujedno, veliki teg je maksimalni ugovor za Majkla Portera Džuniora, koji je sklon povredama i povreda leđa je nešto što „vuče“ već dugo.

Govorilo se o Nerlensu Noelu kao Jokićevoj rezervi, zatim Aleksu Lenu, Džejlenu Smitu, Geretu Templu, Kenriku Vilijamsu. Denver se nije proslavio dovođenjem Kampaca i Argentinac je podbacio, što je bio poseban problem za Denver u ovom trejd roku. Što se Jokića tiče, ostalo mu je da radi ono što najbolje ume i na šta je navikao, da nosi ceo tim na leđima.

BONUS VIDEO Jokićev trener o Nikolinim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar