Nikola Jokić, Vasilije Micić, radovanje
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

Ove sezone su u dve najjače košarkaške lige srpski košarkaši proglašeni za najbolje igrače. Nikola Jokić je poneo tu nagradu u NBA ligi, dok je Vasilije Micić bio najbolji u Evroligi. Tako je zemlja košarke još jednom ispisala istoriju.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je postala prva država u istoriji koja iste sezone ima najbolje igrače u NBA ligi i Evroligi, a ovo nije pošlo za rukom ni Sjedinjenim Američkim Državama.

Jokić je postao tek šesti stranac u istoriji koji je osvojio MVP nagradu u NBA ligi, a pre njega su to uradili Hakim Olajdžuvon (1994. godine), Dirk Novicki (2007. godine), Tim Dankan (dva puta), Stiv Neš (dva puta) i Janis Adetokumbo (dva puta).

Ipak, iako je američki košarkaš Entoni Parker 2005. i 2006. godine proglašen za MVP Evrolige, u ove dve sezone je Stiv Neš osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača. Tako ni Amerikanci nisu uspeli u istom trenutku da ponesu ove dve nagrade!

Jokić je u toku ligaškog dela sezone odigrao sve mečeve za Denver (72), prosečno je na terenu provodio 34,6 minuta, beležio je 26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencije, 1,3 ukradene lopte, te 0,7 blokada po susretu.

Micić je ove sezone kao lider Efesa prosečno beležio 16,3 poena i 4,8 asistencija po utakmici.

Micić je dao ogroman doprinos da tim sa Bosfora posle učinka 8-9 ostvari čak 14 pobeda u preostalih 17 mečeva ligaškog dela Evrolige.

Od Parkera nijedan igrač iz SAD nije bio proglašen za MVP Evrolige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar