Jokić je zbog tri lične greške poluvreme završio na klupi, čak 32 slobodna bacanja za Lejkerse
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić neće ovog leta nastupati za Srbiju na kvalifikacionom turniru i eventualno Olimpijskim igrama u Tokiju, mada su iz Denver Nagetsa stizali drugačiji signali.

U nedavno završenoj sezoni za Denver, Jokić je bio MVP NBA lige, ali je posle svih odigranih utakmica za ekipu i poraza od Finiks Sansa u polufinalu plej-ofa zapada, odlučio da je vreme da se odmori.

PROČITAJTE JOŠ:

Malo šta je nagoveštavalo ovakav epilog, a srpske navijače je čak „podgrevao“ i trener Denver Nagetsa Majk Meloun u nekoliko navrata.

Jedna od tih situacija bila je krajem aprila, posle utakmice sa Toronto Reptorsima, kada je Meloun rekao da je pričao sa Jokićem o mogućem odmoru. Nikola je to tada odbio.

„On je tvrd kolačić, čoveče… Nije hteo da uzme slobodno veče. On ima toliko ponosa, rekao mi je da Srbi ne odmaraju“, kazao je tada Meloun.

Nešto pre toga, u martu, trener Denvera rekao je i da Jokić „ne želi da izneveri navijače u Srbiji“.

Očito da se u međuvremenu dodatno potrošio usled povrede Džamala Mareja i ostalih igrača, pa se nešto u planovima promenilo.

Denver je početkom nedelje poručio da je „zabrinut zbog mogućeg igranju Jokića za reprezentaciju ovog leta, ali da će podržati svaku odluku svog igrača“.

Ta odluka je u sredu bila da centar iz Sombora ne želi da igra da bi se oporavio zbog napornog tempa koji se protegao od avgusta prošle godine do sada.

Da podsetimo, Srbija igra kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre od 29. juna do četvrtog jula, a Igre počinju 23. jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar