Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Igor Kokoškov obratio se javnosti povodom okupljanja košarkaške reprezentacije Srbije, koju čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ

Na dan konferencije, Nikola Jokić saopštio je da neće doći na okupljanje, što će biti veliki udarac za nacionalni tim.

Ipak, i bez njega, Kokoškov ima ozbiljan spisak sa još dvojicom MVP-ja, Evrolige i Evrokupa, Vasilija Micića i Miloša Teodosića.

Odluka Jokića izazvala je oprečne reakcije, mnogi su se setili Luke Dončića, ima odgovora i iz Denvera.

Koga nema, bez njega se može, a 12. juna je počelo okupljanje.

Iz Istanbula je stigao Igor Kokoškov, iz Majamija Nemanja Bjelica, dok je Miroslav Raduljica doputovao iz Kine.

Tu su bili i Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Dalibor Ilić, dok su ih u Srbiji dočekali Ognjen Jaramaz i Stefan Jović, čeka se dolazak ostalih igrača.

Pre obraćanja Kokoškova, generalni sekretar KSS Zlatko Bolić je najavio publiku.

„Ponosni smo i zahvalni državi jer je ovaj turnir ostao u Beogradu, s obzirom na to da je prošle godine odložen. Naš cilj je da ga osvojimo, želimo da odemo na Olimpijske igre. Prošle nedelje je poslata molba da nam bude dozvoljeno prisustvo publike. Prvo je bilo planirano da bude održan u Štark areni, ali kako je ona pretvorena u kovid bolnicu, on će biti održan u Pioniru“, rekao je Bolić.

Onda je Kokoškov govorio o predstojećem radu.

„Vrlo specifična situacija. Mi zaboravljamo u nekim momentima na sezonu i uslove u kojima smo radili. Radujemo se jer možemo da igramo košarku ovog leta. Moramo da improvizujemo, veoma smo fleksibilni. Naša mantra je da imamo pozitivnu energiju, momke koji imaju srce i ponos kad nose dres. Momci su pravi na treninzima, maksimalno posvećeni i motivisani. Ciljevi se znaju, odlazak na Igre. Srbija kad igra, igra da pobedi. Imamo veliku sliku, cilj znamo…“

Oglasio se Kokoškov i o Jokiću.

„U opisu posla je kontakt sa svim igračima. I sa njim sam bio, ne svakodnevno. Nisam se čuo sa njim, znam samo da je bio na putu za Srbiju. Mislim da bi trebalo da budemo ponosni na njega. Nije mi svejedno, moja želja je da igra. Ali zaboravljamo da često igrači imaju svoj život, probleme… Ja se iskreno nadam da će biti tu. Ako ne bude, fokus je na onima koji su tu. Informisaću se gde je, šta radi, i tada ću znati. Ne želim da donosim odluku iz novina.“

I Miloš Teodosić se nada promeni odluke.

„Čestitam Joki na svemu, slažem se da je veliki ambasador Srbije. Sigurno da je dobro razmislio. Ako ne bude tu biće ogroman minus i biće nam žao, ali on je neko na koga reprezentacija treba da računa narednih deset godina“, naveo je Teodosić.

Pored Jokića, neće biti Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića, koji su rešili da se posvete fizičkoj spremi.

„Pokuševski želi da se posveti svojoj fizičkoj pripremi. Žao mi je jer bi nam Pokuševski značio svojim talentom. Smailagić takođe, i želim im sve najbolje.“

Orlovima sledi pripremni turnir u Grčkoj, a putovaće Avramović, Marjanović, Bjelica, Davidovac, Lazić, Dobrić, Marinković, Anđušić, Petrušev, Ilić, Jović i Milosavljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare