Toni Kukoč, Nikola Jokić, Dino Rađa Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs, MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Reči legendarnog Tonija Kukoča da "Nikola Jokić još nije bolji nego što su bili Divac, Rađa i Sabonis" i dalje odjekuju regionom, pa se sada oglasio i Aco Petrović.

Nikola Jokić godinama menja košarku, nagradama piše NBA istoriju, osvojio je i šampionsku titulu u najjačoj ligi na svetu. Na odličnom je putu da osvoji treću MVP nagradu u NBA, ima i jedan šampionski prsten, važi za najboljeg ili jednog od najboljih na svetu, ne samo na poziciji centra.

Iako je nezahvalno porediti košarkaške epohe i igrače iz različitih vremena, ipak su Jokićevi rezultati nešto što daje mnogo veći i jači pečat od onog koji su ostavljale neke druge legende sa ovih prostora.

PROČITAJTE JOŠ

Kukoč je u intervjuu Sport klubu, između ostalog, rekao kako misli da „Jokić još nije bolji nego što su bili Divac, Rađa i Sabonis… I stvarno mislim. Ne kažem da on to neće biti“.

Mišljenja su prilično podeljena, jedni misle da silno greši, drugi da u pravu, treći da se epohe ne mogu porediti, što je i prilično tačno, ali neke činjenice su ipak tu.

„Mislim da smo počeli da živimo u demokratskom društvu. Kukoč ima pravo na svoje mišljenje, lično mislim da je on ekstremno vezan za Divca. Ja mogu da mislim drugačije, ali Kukoč je ime i prezime, on jednostavno treba da bude poštovan bez obzira što mnogi od nas misle drugačije“, poručio je Aco Petrović.

Hrvatski stručnjak je biranim rečima objasnio kako vidi sve ono što je Nikola Jokić uradio i radi u dresu Denver Nagetsa.

„Mislim da je ovo što Nikola Jokić radi nešto što je fantastično, neponovljivo i da je već ovog trenutka najbolji svetski centar“, naglasio je Aco Petrović u emisiji „Sportske minute“ na HRT.

Da je Jokić na pragu da i treći put postane MVP sezone u NBA ligi, govori i Tim Bontemps, novinar koji radi za ESPN, koji je objavio kako trenutno izgleda poredak u borbi za MVP nagradu.

Prema ovom nezvaničnom glasanju, Jokić je prvi sa 953 poena, dok je na drugoj poziciji Šaj Gildžus-Aleksander iz Oklahome sa 626 poena. Na trećem mestu je Luka Dončić sa 493 poena, a dalje redom idu Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Kavaj Lenard, Domantas Sabonis i Džejlen Braun, koji je dobio svega jedan poen.

Ako sve bude prema očekivanjima, i zasluzi, naš as pridružiti legendarnim Mozesu Melounu, Leriju Birdu i Medžiku Džonsonu koji su u karijeri tri puta dizali MVP trofej.

BONUS VIDEO Šta za Zvezdu i Partizan znači selidba Albe u Evrokup: Samo da ne bude ratno stanje u finalu – a novi ugovor za Željka?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare