Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Vlade Divac, legendarni srpski košarkaš, ostavkom je stavio tačku na pet godina provedenih u Sakramento Kingsima na poziciji generalnog menadžera, a odlukom da se povuče sa odgovorne pozicije, iako je bio obezbeđen višegodišnjim ugovorom, pokazao je da poseduje sportski moral koji se danas ne viđa često. 

Uprkos činjenici da bivšeg reprezentativca i proslavljenog košarkaša van sporta prate brojne afere poput „Knjaza Miloša“, „Novosti“ i „Voda vode“, koje su prilično uticale na njegovu sliku u srpskoj javnosti van sportskih dešavanja, nekadašnji košarkaš Sakramenta ispunivši obećanje dato pre tri godine pokazao je sportsku etiku nesvakidašnju na današnjoj sportskoj pozornici.

PROČITAJTE JOŠ

Divac se po povratku u redove „kraljeva“ uhvatio se u koštac sa velikim izazovima i ogromnim očekivanjima, svestan da je uspeh nemoguće ostvariti preko noći.

U želji da posrnuli klub u čijem je dresu ispisivao istoriju vrati na pravi kolosek Srbin je pre tri godine dao obećenje da će, ukoliko u naredne dve sezone klub ne ostvari pozitivan pomak, dati ostavku.

Iako je Sakramento prošle sezone pokazao značajan napredak, a Divac dobio bezrezervnu podršku vlasnika franšize Viveka Ranadiva, posle nvog neuspeha kluba i 14. godine bez plej-ofa Vlade je dao ostavku.

Bivši košarkaš pokazao je tako odgovornost, osobinu sve ređu u sportskom svetu i ispoštovao datu reč, na šta je podsetio i novinar Glasa Amerike Braca Đorđević.

Bez obzira na sve kritike na račun Divca kako zbog vansportskih afera, tako i zbog rezultata na funkciji u Sakramentu, jedno je nemoguće poreći, Vlade je pokazao moral i čvrst stav ispunivši obećanje zbog čega zaslužuje poštovanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare