Foto: Tanjug/AP/Ashley Landis

Košarkaši Denver Nagetsa spremaju se za meč protiv Los Anđeles Klipersa u noći između subote i nedelje, u susretu u kom će pokazati koliko su zreli za ovosezonski plej-of.

Igraće u sklopu subotnjeg američkog „prajm tajm“ termina, gde se probere nekoliko glavnih utakmica koje prenosi ABC.

To znači i da će gledaoci u Srbiji morati da ustanu rano, kako bi od četiri sata izjutra pratili jedan od derbija zapada NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Nagetsi će probati da pobede Kliperse kao jesenas u plej-ofu i time dokažu da su legitimni pretendenti za presto koji Kavaj Lenard i Pol Džordž gledaju kako da preuzmu od Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

Nikola Jokić (26,2 poena, 10,9 skokova i 8,6 asistencija po utakmici) svestan je da će morati da preuzme dodatnu odgovornost u izostanku Džamala Mareja, ali će deo morati da delegira i Majkl Porter Džunioru.

Porter će, hteo ne hteo, morati da istupi još jednom kako bi poboljšao šanse svog tima za pobedu.

Jeste Nikola MVP praktično već sada, ali Lenard i Džordž neće u drugoj zajedničkoj sezoni sigurno biti lošiji nego u prvoj.

Džordž ima 23,7 poena, 6,5 skokova i 5,3 asistencije u proseku, dok „Kandža“ ima 25,7 poena, 6,7 skokova i 5,1 asistenciju.

Pomoć Denveru mogla bi da stigne i od Džamajkla Grina, koji je dve godine pre dolaska u Denver, proveo baš u Klipersima.

Međutim, tamo se u međuvremenu promenio trener, Dok Rivers je otišao, a došao je Tajron Lu kao napola iznuđeno rešenje.

Ispostavilo se da će šampion sa Klipersima iz 2016. sada pred budnim očima javnosti morati da nadmudri Majkla Melouna sa klupe Nagetsa.

Foto: NBA Promo

U suprotnom, ako Jokić opet zablista, a Meloun i Denver pobede Kliperse, pokazaće da su „pravi“, te da srpskom igraču nikakav Embid i Janis Adetokumbo nisu konkurencija za MVP priznanje.

Inače, nedeljni udarni termin zauzimaju baš Janisovi Milvoki Baksi i Bruklin Netsi, dva tima koja žele vrh istočne konferencije u NBA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar