Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Treći put u ovosezonskom plej-ofu košarkaši Denvera gube 1-3 u seriji. Prethodna dva puta napravili su epski preokret, protiv Los Anđeles Lejkersa kreću po treći - za veliko NBA finale.

Ako je neko dokazao da su čuda u „Dizni svetu“ na Floridi moguća, onda su to Nagetsi. Nikola Jokić i saigrači jedina su ekipa u istoriji NBA koja je dvaput uspela da se vrati nakon što je gubila 1-3 u seriji plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ

Pred ambisom su bili i protiv Jute u četvrtfinalu, i protiv Klipersa u polufinala Zapada. I jedni i drugi osetili su moć „Džokera“ i drugova.

U oba navrata vezali su po tri trijumfa i stigli na megdan sa Los Anđeles Lejkersima u konferencijskom finalu.

I opet su došli na „svoje“… Lejkersi vode 3-1 u borbi za veliko NBA finale, iako je lako moglo da se dogodi da rezultat bude drugačiji.

Da nije bilo one trojke Entonija Dejvisa u poslednjoj sekundi drugog meča, da nije bilo brojnih problematičnih odluka na štetu Denvera

O spornim detaljima govorio je i trener „grumenja“ Majk Meloun, čiji su izabranici imali 23 slobodna bacanja, a protivnici čak 35. Za poluvreme u pomenutom drugom meču izveli su čak 32 penala.

Majami za veliko finale

Majami vodi 3:1 u finalu Istoka NBA ligu i večeras (02.30) ima priliku da novim trijumfom nad Bostonom obezbedi plasman u veliko finale. Kvota da će se to destiti je 2,50, dok je kvota na Boston o produžetak serije 1,60.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Boston – Majami.

„Marej je na kraju nekoliko puta napao obruč, činilo se da je bilo kontakta. Gledaćemo snimke, poslaćemo ih u NBA, daćemo naše predloge. Da li će to proći kroz kanale kroz koje treba da prođe? Da li će uticati na dalje? Ne znam, nadam se da će u narednim utakmicama neki od tih faulova biti dosuđeni”, rekao je Meloun.

Nagetsi su sada opet u veoma dobro poznatoj situaciji, za koju se drže rituala pred juriš po novo čudo.

Ni prethodna dva puta kada su izgubili četvrtu utakmicu, puleni trenera Majka Melouna nisu trenirali. Strateg „grumenja“ doneo je istu odluku i posle trećeg poraza od Lejkersa, sujeverja radi ili ne, ali – dan predaha je dobijen.

“Moramo da gradimo naš koš, da se fokusiramo na to ko treba da ide u napad, a ko treba da brani obruč. Suština je da je to napor svih pet igrača na terenu, timski napor”, naglasio je Jokić posle poraza (114:108) za 1-3 u finalu Zapada.

Novi biti ili ne biti okršaj zakazan je u noći između subote i nedelje, od 3 sata posle ponoći. Denver za prvi od tri koraka do čuda, Lejkersi za veliko NBA finale – budite i tada uz Nova.rs blog uživo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare