Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Denver Nagetsi će imati težak zadatak u noći između subote i nedelje, kada ih, u udarnom terminu, čeka gostovanje u Los Anđelesu, protiv ekipe Klipersa.

Ovaj duel je stavljen za glavni meč večeri i kao takav je odabran da ide u takozvani „prajm tajm“, termin u kojem se igraju najatraktivniji dueli.

PROČITAJTE JOŠ

To znači i da će publika u Srbiji morati da se probudi u rane jutarnje sate, tačnije u četiri sata ujturu, kako bi gledala Jokića i ekipu u borbi za što bolju poziciju pred plej-of.

Obe ekipe će želeti da izbegnu četvrto mesto, koje će najverovatnije doneti sudar sa Los Anđeles Lejkersima u prvoj rundi plej-ofa.

Klipersi su predvođeni Leonardom i Džordžom u odličnoj formi i zauzimaju treću poziciju na Zapadu, tik iznad Denvera, koji ima utakmicu manje.

Polu Džordžu ne nedostaju priznanja i dostignuća. Ono što fali u njegovom impresivnom rezimeu je šampionski prsten.

Džordž je igrao u dva finala Istočne konferencije sa Pejsersima, ali nisu uspeli u NBA finalu. Klipersi nikada nisu dospeli do finala Konferencije.

Sa druge strane, Nikola Jokić je najjači kandidat za ovogodišnje MVP priznanje, čime bi se pridružio Dirku Novickom i Janisu Adetokumbu, kao jedinim internacionalcima koji nisu pohađali koledž u SAD, a osvojili su ovu nagradu.

Uspon Majkla Porter kao rukija, pomogao je Denveru u plej-ofu prošle sezone. S obzirom da Džamal Marej neće igrati do kraja ove, nočekuje se da Porter preuzme još važniju ulogu u nastavku.

On je šuter visokog ranga i odličan je u broju uhvaćenih lopti.

Ono što povezuje ove dve ekipe je Džamajkl Grin, koji je proveo prethodne dve sezone sa Klipersima, beležeći prosečnih 7,3 poena, 6,3 skokova i 20,4 minuta po utakmici.

Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

U nedelju nas u idelanom terminu za gledaoce iz Srbije, očekuje sudar najboljih timova Istočne konferencije.

Milvoki Baksi, trećeplasirani tim u konferenciji, dočekujue lidera Bruklin Netse, a duel počinje od 21.30.

Povrede su sprečile Bruklinov „zvezdani trio“: Kevin Durent, Džejms Harden i Kajri Irving, da odigraju značajan broj utakmica zajedno. Ipak, sa tri mega zvezde i pratećom postavom koja se brzo poboljšala, Netsi imaju šansu da pobede svakoga.

Razočaranje u plej-ofu nije umanjilo nesalomivi duh Janisa Adetokumba. Grk je opširno pričao o radosti sa kojom je igrao cele sezone, naglašavajući svoj istorijski MVP učinak na NBA ol-star utakmici 2021. godine.

Ono što povezuje ove dve ekipe je centar Buksa Bruk Lopez, koji je proveo prvih devet sezona sa Netsima, postavši vodeći strelac franšize svih vremena.

Za NBA sladokusce, ovaj vikend nudi priliku da se uživa u spektakularnim mečevima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare