Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa podsetio je zbog čega se ne opterećuje MVP nagradom, ali ispričao i šta je mislio o sebi kad je stigao u NBA.

On je ove sezone sa više od 26 poena i deset skokova, uz 8,6 asistencija u proseku predvodnik u trci za MVP priznanje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da budem iskren, uvek sam igrao ovako, otkako sam počeo da igram košarku. Čak i sad igram sve ostale sportove, odbojku, spajkbol, vaterpolo, to mi daje drugačiji pogled na stvari“, rekao je Jokić gostujući kod Rejčel Nikols.

Ona ga je pitala i za „Sombor šafl“, njegov prepoznatljivi potez koji je pohvalio i as Golden Stejta – Drejmond Grin.

„Iskrenuo sam levi zglob i samo sam šutirao uvis na treninzima i pošto je bilo bolno da skačem s obe noge, počeo sam samo sa desne i lopta je ulazila. Tad sam pomislio da bih to mogao da koristim“, kaže Jokić.

Poznato je da Nikola nije bio uvek u idealnoj formi…

„Kad sam počeo da igram u Beogradu, nisam mogao da uradim sklek. Kad sam isprva došao ovde, verovatno sam bio u najgoroj kondiciji u NBA“.

Ali, forma u kojoj je sada pomaže mu da dominira još više na napadačkom kraju parketu.

„Samo sam hteo da vidim mogu li da uradim nešto. Izgubio sam mnogo kilograma i osećam se daleko bolje. Da budem iskren, još uvek ne mislim da trčim brže, ali verujem da mogu da igram brže, promenila se i odbrana“, objasnio je Jokić.

Dok u ligi ima onih koji jasno za sebe kažu da su oni MVP, Jokić se time ne „zanosi“.

„Nikad ne razmišljam o tome, nisam došao ovde da bih bio MVP lige, uvek sam mislio da je neko bolji od mene. Uvek sam hteo da se takmičim da ga pobedim i sa tim pristupom uvek ću biti nepovlašćen“, rekao je Jokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar