Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Nikolu Jokića kao da niko nije hteo u svojoj Ol-star ekipi. Meni to stvarno deluje nemoguće, ali demanti stiže iz Solt Lejk Sitija.

Ol-star odavno više nije što je nekad bio. Revijalna utakmica, spektakl, veče svih zvezda, više od 300 poena na obe strane…

Vremenom se menjao, mada su uvek najbolji bili u glavnim ulogama. Čini se da se sad i to promenilo.

Biranje Ol-star timova je ove godine odrađeno neposredno pred samu utakmicu, a taj draft je trebalo da bude svojevrsni spektakl. Nakon što su prvo izabrane rezerve, usledio je pravi šou u trenutku kada su starteri bili na redu.

PROČITAJTE JOŠ

Glasovima je Nikola Jokić prvobitno izabran u startnu petorku, zajedno sa još devetoricom NBA zvezda.

Kapiteni su bili oni sa najviše glasova, Lebron Džejms na Zapadu i Janis Adetokumbo sa Istoka, i oni su naizmenično uzimali saigrače od preostalih osam asova.

Jedan kod Lebrona, pa jedan kod Janisa, pa drugi, pa treći, i tako niko da uzme Jokića. Ni Lebron, ni Janis…

Je l’ ovo neka greška, u čemu je problem? Ostali su poslednji Finac Lauri Markanen i on. Dvostruki uzastopni MVP NBA lige, „mali debeli“ iz Sombora, neko ko im je okrenuo naglavačke tu njihovu igru.

Zamisli da možeš da biraš i baš niko da ne izabere najboljeg, da ostane poslednji?! Tačnije pretposlednji – uskoro objašnjenje.

I ne, ne radi se o teorijama zavere i slično. Činjenice su tu, zaključak je tu. Ustao je sam Nikola Jokić da ne ostane poslednji. U svom stilu, prepoznatljivo, harizmatično, prišao je (čitaj, dogegao se) ekipi Lebrona Džejmsa.

Možete da me ignorišete, ali ne i da me ignorišete, kao da je to bila poruka najboljeg na svetu. Iako obično MVP prve biraju na ovakvim smotrama.

Zaključak – niko nije hteo da ga izabere, a najbolji je. Samo što kao da mu neki i dalje to ne priznaju, ili ne mogu da pređu preko toga da im je pokvario igricu.

Neko tamo iz nekog Sombora je došao pre osam godina i pokvario im žurku na kojoj su oni bili glavni frajeri, najveće face u društvu, znate kako to već ide.

I sad niko neće da se druži s njim. Jokić je sve to u svom stilu „upeglao“ i objasnio kako ni on sam sebe ne bi izabrao.

„Ni ja ne bih draftovao samog sebe takođe, nisam ja stvoren za ovu utakmicu“, kratko je poručio Jokić.

Da ima takav stav su znali svi igrači, pa opet mi je nestvarno da ne uzmeš najboljeg, koliko god ga mrzelo da igra tu utakmicu.

„Jokić se osetio izuzetno loše jer nije shvatio da je Lauri Markanen i dalje na sceni. Mislio je da je on poslednji pik“, ponudio je objašnjenje Majkl Meloun, trener Lebronovog tima na Ol-star i strateg Jokićevih Nagetsa.

Možda ga ostale NBA zvezde i poštuju, zaista, samo su propustile idealnu priliku da to i pokažu.

BONUS VIDEO NBA Ol-star 2023 – biranje igrača, Jokić sam izabrao ekipu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar