Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Kada se povede priča o košarkaškim majstorima, mali je broj imena ne samo u istoriji evropske, već i svetske košarke, koji bi mogli da stanu u isti koš sa Milošem Teodosićem.

PROČITAJTE JOŠ...

Momak rođen u Valjevu praktično iz meča u meč oduševljava još od 2004, kada je kao 17-godišnjak dobio priliku u prvom timu FMP Železnika, ali je prava „eksplozija“ usledila po odlasku u Olimpijakos tri godine kasnije.

Već 2010. Teodosić je proglašen za igrača godine u izboru FIBA Evrope, iste godine bio je MVP Evrolige, tri puta je izabran u prvu petorku Evrolige (2010, 2015, 2016), 2016. je proglašen za najboljeg igrača sveta koji ne nastupa u NBA ligi od strane tamošnjih trenera, a Teodosić je uvršten u idealnu petorku Evrolige u drugoj deceniji 21. veka.

Poslednje u nizu priznanja jeste titula MVP-ja grupne faze Evrokupa za sezonu 2020/21, a nakon utakmice protiv Ređijane iz Ređo Emilije, kada je loptu „provukao“ iza leđa Leonarda Kaprija, čini se da Teodosić, uprkos tome što ove godine puni 34 godine, ne namerava da uspori.

Stoga, pravi je trenutak da se vratimo u prošlost i prisetimo nekih od poteza koji su obeležili Teodosićevu karijeru.

Trojka protiv Španije

Svi znaju, verovatno najveći broj navijača u Srbiji može i bez gledanja da prepriča svaki sekund koji je vodio do sada već legendarnog šuta preko Garbahose, ali ipak ne postoji bolji način da započnemo ovu priču.

Posle ovog meča usledilo je podjednako čuveno polufinale protiv Turske, ali je ono ostalo upamćeno po nekim ružnim stvarima, o kojima nećemo ovde.

Kad košarka postane fizika

Prva u nizu asistencija za nevericu koje je Miloš Teodosić napravio jeste pas za Korija Higinsa u meču Evrolige protiv Uniksa.

Došli su igrači CSKA do lopte, Teodosić za bukvalno delić sekunde primetio Higinsa a potom uputio maltene laserski navođen pas koji je njegov saigrač bez većih problema pretvorio u poene.

„Bez gledanja“ na novom nivou

Briljirao je Teodosić protiv „drim tima“ u Riju, iz poseda u posed na fantastične načine razigravao saigrače, ali najbolji potez sjajnog pleja nije završen poenima.

Teo je probio gotovo do samog koša Amerikanaca, a zatim na neobjašnjiv način pronašao Bogdana Bogdanovića, koji nije pogodio šut za tri poena.

Kompletan njegov nastup ostao je zabeležen ovde:

U stilu Toma Brejdija

Jedna od najboljih Teodosićevih asistencija viđena je krajem decembra 2017. godine protiv Finiks Sansa, kada je Teo preko čitavog parketa pronašao Lua Vilijamsa, koji je laganom realizacijom doneo Klipersima dva poena.

Oči na potiljku

Ponekad se čini da Teodosić ima oči i na zadnjem delu glave, pa otuda ima običaj da neretko asistira ne samo bez gledanja, već i u trenutku kada mu je lice okrenuto na totalno drugu stranu, bez mogućnosti da vidi šta se iza njega dešava.

I to više puta. Ova potonja je ujedno izglasana i za petu najbolju asisteciju u sezoni 2017/2018.

Ludila iz Virtusa

O potezima iz Bolonje zaista je izlišno pričati…

Teodosić je tokom karijere gotovo na svakoj utakmici imao bar jedan potez koji bi bez ikakvog problema mogao da se nađe među takozvanim „hajlajtsima“, pa nam preostaje samo da sačekamo i vidimo kakvu nam magiju ovaj organizator igre sprema u nastavku sezone, ali i u onima koje slede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar