Tina Krajišnik; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Tina Krajišnik, kapitenka košarkaške reprezentacije Srbije, ponosna je na odlazak u WNBA.

Najjača liga sveta dobila je veliko pojačanje, a Tina veliku karijernu priliku, predstavljaće ekipu Čikago Skaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Radi se o aktuelnom prvaku WNBA lige, Tina je spremna da se pokaže u gradu koji je dobro poznat i po jakom uporištu srpske dijaspore.

„Neverovatno je šta mi se dogodilo u poslednjih nekoliko meseci. I nakon svega što sam prošla u karijeri, ovaj poziv u WNBA mi deluje kao neki scenario za film. Očigledno mi je ova sezona, ali iznad svega uspeh sa reprezentacijom, pomogao da ova ponuda dođe ni manje ni više nego od aktuelnog šampiona WNBA lige“, kaže Tina za „Novu“.

Opisala je i kako je došlo do iznenadnog kontakta u kom nije bilo mnogo diilema oko odluke.

„Igrama u Evroligi za Galatasaraj ove sezone sam skrenula pažnju na sebe te su me kontaktirala tri kluba iz WNBA lige. Čikago je bio najkonkretniji i odmah su mi poslali ugovor. Bila sam iznenađena njihovom rešenošću da me dovedu s obzirom na to da ću zbog obaveza prema Galatasaraju izostati sa trening kampa. Zato ću u Čikago stići čim završim sezonu, a tada će WNBA liga verovatno već početi. Veoma sam uzbuđena i jedva čekam ovo iskustvo. Imala sam priliku da igram sa i protiv igračica iz WNBA. Neke od njih su mi danas bliski prijatelji, tako da su mi prenele kako izgleda košarka i život u Americi. To je nešto potpuno drugačije od Evrope“.

Igranje u WNBA ligi neće mnogo uticati na obaveze u reprezentaciji, Tina je u komunikaciji sa Marinom Maljković našla idealno rešenje kako bi i Srbija imala najjači kadar na raspolaganju.

„Pomalo mi je bilo smešno, jer mi ponuda dolazi u zrelim godinama, ali ta zrelost i košarkaško iskustvo su me na kraju tamo i odveli. Čim sam primila konkretnu ponudu od Čikaga, konsultovala sam se sa selektorkom Srbije Marinom Maljković. Nisam želela da donesem odluku koja može da ugrozi moje učešće na Svetskom prvenstvu. Meni je uvek primarna reprezentacija. Ali, Marina je imala potpuno razumevanje i pružila mi je podršku, što mi je pomoglo da donesem odluku. Moguće je da ću propustiti deo priprema sa nacionalnim timom, ali ću sigurno biti sa ekipom pred početak Svetskog prvenstva u Sidneju. Biće mi pravo zadovoljstvo da zajedno sa Ivon Anderson predstavljam Srbiju u najjačoj ligi na svetu“.

Tina Krajišnik Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Tina je 12. januara proslavila 31. rođendan, imala je trnovit karijerni put.

Rođena je u Sarajevu, karijeru je počela u Loznici, igrala je za Radivoj Korać, Crvenu zvezdu, Pečuj, Miškolc, Šopron i Galatasaraj, a sa Srbijom je 2021. godine osvojila Evropsko prvenstvo.

Malo je nedostajalo da prerano završi karijeru i ostavi košarku zbog brojnih povreda, ali ih je sve prevazišla i karijeru krunisala pokoravanjem Evrope, na turniru koji je prošle godine održan u Francuskoj i Španiji.

Zaista sve deluje kao filmska priča, u kojoj će Tina uskoro najlepše košarkaške snove pretvoriti u realnost, za nove blistave stranice srpske ženske košarke.

BONUS VIDEO – Tina Krajišnik u suzama radosnicama posle Srbija – Australija: Sve je kao san i dalje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar