foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dve generacije Koprivica sa velikim uspehom igraju u crno-belom dresu

Košarkaški klub Partizan obeležio je u hotelu „Kraun Plaza“ 30 godina od osvajanja titule evropskog šampiona, a svečanosti je prisustvovao i Slaviša Koprivica, član slavne generacije crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je 16. aprila 1992. trojkom Aleksandra Đorđevića u finalu Kupa šampiona savladao Huventud iz Badalone 71:70 i na najlepši način krunisao nezaboravnu i neponovljivu sezonu.

Slaviša Koprivica otkrio je za Nova.rs kako se oseća 30 godina kasnije.

„Malo starije nego pre 30 godina (smeh). Lepo je prisećati se, ovo je treći jubilej. Mi svake godine obeležavamo za nas, ali eto zvanično smo proslavili 10, 20, sad 30 godina. Ništa se još nije promenilo što se tiče novih generacija Partizana, u smislu da nas malo pomere u stranu, ali ja se nadam da će biti to u neko skorije vreme, svi se nadamo“, rekao je Koprivica.

Prisetio se i koliko je šampionska generacija bila složna kako na terenu, tako i van njega, o čemu najbolje svedoče međusobni osmesi, beskonačna priča i uzbuđenje koje se osećalo čitave večeri.

„Bili smo stvarno dobro društvo i van terena i na terenu, to su sve lepe i nezaboravne uspomene. Mi kao igrači, mi kao tim smo nezaboravni, tako da nema tu sad neka posebna stvar koja bi se izdvojila. Videti sada sve te ljude ovako posle 30 godina, puno ti srce bude da se malo družimo, ispričamo i evociramo uspomene“.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Partizan trenutno igra u Evrokupu sa nadom da će se naredne sezone naći u Evroligi, prvi put nakon osam godina.

„Iskreno se nadam da će Partizan ponovo biti na krovu Evrope, s obzirom na to kakav je sad stručni štab, način na koji se radi, dovođenje igrača. Ima tu mnogo faktora, ali biće teško. Mnogi klubovi u Evropi imaju mnogo velike budžete, ali to ne znači da će doneti uspeh“.

Slavišin sin Balša nasledio je oca u košarkaškim vodama, a od ove sezone brani i crno-bele boje. Balša ove sezone prosečno beleži 5,4 poena uz 4,2 skoka i jednu blokadu po meču, a uspeo je da se izbori i za dres nacionalnog tima.

Balša Koprivica i Željko Obradović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Mora da radi ako misli da napravi neki uspeh. On ima te radne navike, vredan je. Mora da sluša trenera i da ide sve svojim tokom, pa ako se poklopi to što treba napraviće se i rezultat“, završio je Slaviša.

Podsetimo, Partizan je na donatorskoj večeri saopštio i niz novosti u vezi sa klubom i navijačima, a atmosfera je došla „do usijanja“ kada su članovi slavne generacije izašli na binu.

BONUS VIDEO Poruka košarkaša Partizana za rat u Ukrajini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar