photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Znam da i dalje prati i da gleda odozgo, i znam koliko je ponosan na sve što sam učinio do sada, kaže trofejni košarkaš i rekorder crveno-belih Branko Lazić."

Branko Lazić je osvojio šesti trofej ABA lige i postao najtrofejniji igrač u istoriji regionalnog takmičenja. Već godinama piše istoriju kao kapiten Crvene zvezde, u čijem dresu je podigao neveorvatnih 19 pehara.

Ove sezone je došao do duple krune, na redu je domaće prvenstvo, pa su ga zvezdaši na društvenim mrežama nazvali i Branko Lazić – profesionalni podizač pehara.

PROČITAJTE JOŠ:

„To mi zvuči kao nova disciplina na Olimpijskim igrama, haha. Šalu na stranu može samo da zvuči da za sve ove godine uloženog rada i truda dolaze rezulatiti. Rezultati do kojih smo svi zajedno došli uz dosta odricanja, teških trenutka, ali i ogromne želje i karaktera da uprkos svemu dođemo do trofeja“, kaže Lazić za Nova.rs.

Rekorder ste ABA lige sa šest titula, nijedan igrač ih nema koliko vi?

„Iskreno, tu informaciju sam saznao neposredno po osvajanju iste. Šta da kažem osim da sam zaista ponosan na sve svoje odnosno timske uspehe, jer bez njih ne bi bilo ni tih trofeja“.

Kako pamtite onaj prvi trofej ABA lige i koji vam je najdraži od ovih šest?

„Prvi kao dugo čekanu nagradu za sve kroz šta smo prošli. I lično i timski i kao klub. Najdraži je svakako ovaj poslednji, jer osim što je šesti po redu, takođe i zato što smo pobedili našeg večitog rivala u zaista teškoj i neizvesnoj seriji do kraja“.

Kakav je osećaj pisati istoriju Crvene zvezde i to kao kapiten?

„Pokušavam još uvek da shvatim sva ta dostignuća, nagrade i rekorde. Mislim da će proći još dosta vremena dok ne budem svestan koliko je to ustvari veliko i značajno i za ponos“.

Sledi borba za domaće prvenstvo i triplu krunu, bez Partizana?

„Ostalo nam je još jedno takmičenje da završimo sezonu na najbolji mogući način. Bez obzira ko učestvuje, naš cilj je jasan i sa velikom željom i samopouzdanjem gledamo i idemo ka njemu“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Kakav je utisak zbog svih prekida i nereda u finalu ABA o kojima se više pričalo nego o sjajnim potezima, i vaši saigrači su rekli da postoji doza gorčine?

„Nažalost, to je deo koji možda kvari i skreće sliku sa jedne fantastične serije utakmica prikazane sa obe strane. I jako mi je žao što se tim stvarima možda pridaje više značaja nego košarci. Ali, to je možda i pitanje za nekog drugog“.

Posle koševa svaki put dižete prst ka nebu, kao i kada ste podizali trofej namenjen šampionu ABA, koja je simbolika?

„Otac mi je preminuo krajem oktobra… Sve pogotke i trofeje od tada posvećujem njemu. Znam da i dalje prati i da gleda odozgo, i znam koliko je ponosan na sve što sam učinio do sada. I siguran sam da će biti i na sve ostalo što budem postigao“, zaključio je emotivno Lazić za Nova.rs.

BONUS VIDEO Proslava titule i Delije na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram