Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

MVP NBA lige nije "zagrejan" da u svakom meču radi ono što rade Luka Dončić i Janis Adetokumbo u svojim ekipama.

Proslavljeni srpski košarkaš Vladimir Kuzmanović analizirao je igru Srbije u grupi D na Evrobasketu u emisiji „Dribling“.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u grupi D završila na prvom mestu u direktnom duelu sa Poljskom, koju je arhivirala sa 96:69 bez kalkulacija.

Naš nacionalni tim u osmini finala Evrobasketa igra protiv Italije, a kroz grupu je naizgled prokrstario sa pet pobeda.

Svaki put se dobro ulazilo u meč, Nikola Jokić i Vasilije Micić su svoju ulogu lidera ispunili maksimalno, pa je početak svake utakmice bio utoliko lakši.

„Dakle da vratimo film svh tih prvih četvrtina u kojima postižemo preko 25 poena, svaki od igrača se uvodi na idealan način. Zicerom, poenom iz reketa, prodorom. Ne šutiramo trojke, a lopta ide… Prva petorka s Marinkovićem je pre stomačnog virusa bila izuzetna, Nedović je to posle nastavio u utakmici s Finskom. Ko god startovao, evo videli smo večeras novi miks, jednostavno igraju bez ikakve nervoze, svoj ritam i traže najbolja rešenja. Mi možemo da igramo brzo. Kad kažu da sam zagovornik da se igra sporo, ja samo volim da igramo onako što nam dozvoljava da eksploatišemo svoje najjače oružje, a mislim da je naše najjače oružje pozicioni napad“, kaže Kuzmanović.

Vladimir Kuzmanović u emisiji
Foto: Nova.rs

Objašnjava da su mnoge stvari u napadu lakše kada imate „plejmejkera Jokića“.

„Imamo zaista vrhunske majstore na čelu sa plejmejkerom Jokićem. Kad on ima loptu u rukama, imamo pet, šest rešenja, a on nađe jedno više od mogućeg. I onda zašto da žurimo? A onda smo u ovim utakmicama pokazali da možemo da izvlačimo i kontre, ne jedan igrač, nego da možemo da dajemo mnogo lakih poena. Ali, to nije naš zaštitni znak. Upravo kako startujemo utakmicu, u jednoj organizovanoj igri, sa, primetio si, malim brojem izgubljenih lopti. One se dese pred kraj utakmice kad malo padne fokus, ali smo sva poluvremena odigrali vrlo poštujući loptu i jedan drugoga. Danas nismo napravili faul i koš, maltene nismo izašli iz bonusa, sekli smo napade i sprečili ih da igraju svoju igru. Kad sprečimo nekog da igra svoju igru, videli smo šta se desi u našoj grupi. Znam da neće biti lako, jer nas očekuju teži protivnici koji igraju sličnu košarku. Ne istu, jer malo njih igra ovako nešto, ali rešenje za to je u jednoj smirenosti koju imamo. Niko od igrača nije gladan koševa, Jokić ne deluje da ga zanima da da 40 poena. Svi su oduševljeni načinom na koji igramo i slažem se da igramo, po mom ukusu, najlepšu košarku na ovom turniru“, rekao je Kuzmanović.

Sportska kladionica Meridian je za Evropsko prvenstvo u košarci spremila najveće kvote – ukoliko još uvek nemate aktivan korisnički nalog registrujte se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i dobićete 1.000 RSD BONUSA BEZ USLOVA!

.

BONUS VIDEO: Kuzmanović u „Driblingu“ o nokaut fazi Evrobasketa: Miriše na osamdesete i Istanbul

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar