Igor Rakočević
Igor Rakočević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nekadašnji srpski košarkaš Igor Rakočević dao je svoj sud o onome što smo prethodnih dana gledali u NBA ligi.

Tada se u Indijanapolisu igrao Ol-star vikend na kom je u meču svih zvezda lige šesti put učestvovao i naš Nikola Jokić.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč zvezda istočne i zapadne konferencije završen sa 211:186 u korist Istoka i čak pet igrača s obe strane imala su po 30 i više poena.

Karl Entoni Tauns je bio bolji od ostalih sa 50 poena, a to su samo neki od detalja koji se ne dopadaju Rakočeviću, koji podseća da je Ol-star meč imao nekada mnogo više takmičarskog naboja.

„Nekada sam se budio usred noći da gledam NBA Ol-star, snimao na kasete i gledao po 200 puta istu utakmicu… Utakmice kao finale plej-ofa, igrači koji su držali do sebe, davali maksimum i pokušavali da dokažu jedni drugima ko je bolji i da donesu pobedu svojoj ‘strani’ NBA. A danas su toliko uništili Ol-star, bezveznim skil čelendžom, nezalaganjem na utakmici do nivoa sramote, igrači namernim propuštanjem ‘protivnika’, šutiranjem sa 10 metara… da godinama već ne gledam“, kaže Rakočević na društvenim mrežama.

Kao nekom ko je uvek bio takmičarski orjentisan, smeta mu i činjenica da tu više nema ni taktiziranja kao nekada, ali ni nekih stvari poput emocija.

„Totalna komercijalizacija i razmaženost ‘zvezda’. Nažalost ceo NBA ide u tom smeru odavno, uz retke igrače i ekipe koji su izuzeci. Mekana igra bez vraćanja u odbranu, milion prekida, odsustvo bilo koje količine ozbiljne taktike (pogotovo u odbrani), neodgovornost pa i najboljih igrača, tehničke greške za najmanje ispoljavanje emocija… Ali najveća reprezentacija ovoga je na Ol-staru. Eventualno pogledam snimke zakucavanja, da vidim nova fizička dostignuća“, naveo je Rakočević.

BONUS VIDEO: Koje je boje državni projekat? Budžetski inspektori češljaju Zvezdu i Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar