Kokoškov: Lepo što se momci žrtvuju, košarka nam je religija

Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov rekao je da je okršaj protiv Portorika bila izuzetno psihološki teška utakmica.

Srbija se trijumfom nad Portorikom 102:84 plasirala u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, od kojih nas deli još Italija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Portoriko ima dobar tim. Psihološki teška utakmica. Nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično. Spajamo se u novi sistem, tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, možemo bolje u odbrani“, rekao je Kokoškov posle meča.

Svestan je da će u nedelju biti veoma teško da se Srbija izbori sa visokim igračima „azura“.

„Biće važno izboriti se sutra sa visokim igračima Italije. Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene“, dodao je Kokoškov.

Srbija se upravo u spomenutim segmentima mučila protiv Portorikanaca, ali i u proteklom periodu. Međutim, kad odbrana proradi, krene i u napadu. Zato igračima znači i prisustvo publike u „Pioniru“.

„Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija. Znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku“, istakao je Kokoškov.

Srbija će u nedelju u finalu turnira igrati protiv Italije od 20 sati i 30 minuta u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar