„Košarkaški savez Srbije i dosadašnji selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Igor Kokoškov sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji. Košarkaški savez Srbije želi Igoru mnogo sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere, uz zahvalnost za rad i trud.

PROČITAJTE JOŠ

KSS će se u narednom periodu angažovati u izboru novog selektora, o čemu će javnosti biti blagovremeno obaveštena“, piše na sajtu KSS.

Time je zvanično stigla potvrda da će reprezentacija Srbije dobiti novog selektora, a prema svemu sudeći to bi trebalo da bude Svetislav Pešić.

„Koliko ja znam to je dogovoreno i dogovorena je struktura ljudi koji će biti sa njim. Do sada je bila strategija da se sa Kokoškovim završi na gospodski način što on zaslužuje, bez obzira na rezultat reprezentacije Srbije. Mislim da Pešić svojom energijom i mišljenjem o sebi može punom snagom i 24 sata time da se bavi i da je odlično rešenje“, rekao je nedavno Duško Vujošević gostujući u emisiji „Među nama“.

Košarkaši Srbije imali su leto za zaborav, jer nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre, pošto su u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu poraženi od Italije.

Očekivalo se da će doći do promene na klupi „orlova“, pogotovo što se Kokoškov vratio u NBA, jer je prihvatio da bude deo stručnog štaba Dalasa, zbog čega je napustio i funkciju trenera Fenerbahčea.

BONUS VIDEO Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram