Mario Hezonja
Mario Hezonja; Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Zaista neobična konstrukcija u trenutku kada reprezentacija Hrvatske igra jedan od ključnih mečeva na Evrobasketu.

Na programu su mečevi poslednjeg kola grupa C i D, a u najavi tog susreta je jedan naslov privukao posebnu pažnju.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatski portal „Index.hr„, jedan od najvećih u zemlji, podelio je naslov i najavu susreta sa akcentom na potencijalni megdan Hrvatske i Srbije u nokaut fazi.

„Hrvatska danas igra da izbegne Srbiju. Evo gde gledati utakmicu“, stajalo je u naslovu ovog portala.

To dovoljno govori o tome koliko Hrvatska želi da izbegne potencijalni okršaj sa Srbijom, ne samo zbog toga što su „orlovi“ trenutno prvi favoriti za osvajanje titule, nego i zbog niza pobeda srpske reprezentacije. Neobično je da akcenat zaista bude na tome da se izbegnu baš „orlovi“, a ne da je ovo jedan od derbija grupe C jer može da donese nekom i drugo mesto ove u ovoj fazi.

Hrvatska igra meč od 14.15 protiv Ukrajine i trenutno se nalazi na četvrtom mestu grupe. U slučaju da izgubi ostaće na tom mestu i igraće verovatno protiv Srbije u osmini finala (ako „orlovi“ savladaju Poljsku). U slučaju da trijumfuje biće najmanje treća, a mogla bi da dođe i do druge pozicije ukoliko bi slavila sa osam i više poena razlike.

Damir Mulaomerović, proslavljeni košarkaš koji je danas selektor Hrvatske, govorio je o cilju ovog tima.

„Važna je to utakmica za treće mesto u grupi, što nam je cilj i idemo prema tome i prema pobedi. Pobedili su Italiju, čak su se i protiv Grčke držali dvadeset minuta. Sve ekipe koje su došle na ovaj turnir imaju stvarni kvalitet i Evropsko prvenstvo nikad nije bilo jače“, poručio je  Mulaomerović.

Foto: Index.hr

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Srbije i Izraela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar