Ukić Hrvatska
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Roko Leni Ukić, dugogodišnji reprezentativac Hrvatske, gostujući u "Podkast inkubatoru" govorio je o brojnim košarkaškim temama, među kojima i o porazu od Španije u Beogradu i o načinu rada Duška Vujoševića.

Čuveni plejmejker je premotao film 15 godina unazad i setio se duela sa Španijom u okviru Evropskog prvenstva 2005. godine u Beogradu. Posebnu pažnju Ukić je posvetio suđenju italijanskog arbitra Luiđija Lamonike u četvrtfinalu sa „crvenom furijom“.

PROČITAJTE JOŠ

„Iskreno, tada nisam to tako dramatično doživeo jer sam bio uveren da me u budućnosti čeka mnogo toga. Gledajući iz ove perspektive, činjenica je da smo tada možda bili najbliže velikom uspehu. Imali smo super ekipu, bili smo odlično vođeni. Sve se poklopilo, kombinacija mlađih i iskusnijih igrača. Međutim, svi znamo šta se dogodilo u četvrtfinalu. Bila je to viša sila. Meni je žao jer je to do tada bila jedna od mojih utakmica u životu. To niko ne pamti jer se svi sećaju neviđene sudijske krađe koja je obeležila mnogo narednih godina hrvatske košarke. O tome ne pričaju samo Hrvati već i ljudi po Evropi“, rekao je Ukić.

Među brojnim pitanjima gledalaca bilo je i šta hrvatski košarkaš misli o Dušku Vujoševiću.

„Pričao sam dosta srpskih igrača i čuo sam svakakve zanimljive priče što se tiče njegovog ličnog pristupa sportu. Kako voli da kotroliše igrače 24 sata dnevno, kako je nenormalan fanatik rada, zna nenormalno puno u smislu košarkaških detalja, ali isto tako da voli da ima odnos otac-sin prema igračima. Specifičan lik, koji je nenormalno mnogo dao košarci i proizveo pregršt igrača“, kazao je Ukić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare