Harden
Foto: Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Hjuston Roketsi su doživeli treći poraz u nizu i nalaze se tek na petom mestu Zapadne konferencije.

 

Franšiza koje se tokom sezone odlučila za veliki eksperiment i ideologiju igranja bez klasičnog centra se suočava sa prvim većim problemima.

Ekipa trenera Majka D’Antonija je doživela neuspeh u duelu sa Šarlotom, ekipom koja zauzima tek desetu poziciju na tabeli Istočne konferencije rezultatom 108:99.

PROČITAJTE JOŠ

Hjustonu u ovom slučaju nije pomogla tripl-dabl partija Džejmsa Hardena (30 poena, 14 asistencija, 10 skokova) za više od 45 minuta provedenih na terenu.

U timu nije bilo Rasela Vestbruka, pa je poenterski morao da se istakne Robert Kovington sa 25 poena, a unutrašnju igru je pokušao da ostvari Džef Grin upisavši 20 poena i 8 skokova.

Pored Terija Rouzira i Diontea Grejema, bekovskog tandema Hornetsa koji je upisao 24, odnosno 23 poena, način igre Hjustona su iskoristili krilni centar i centar, Pi Džej Vašington (22 poena) i Kodi Zeler (13 poena), dok se istakao i Vili Ernangomes sa 11 skokova.

Podsetimo, Hjuston je prethodne poraze zabeležio u duelima sa Klipersima i Njujorkom, vredi istaći da su se u timu uz Los Anđelesa u meču odigramom pre dva dana istakli centri Montrenzl Herel (19 poena, 10 skokova) i Ivica Zubac (17 poena, 12 skokova), dok su u revdovima Niksa 3. marta sjajni bili takođe igrači na unutrašnjim pozicijama Džulijus Rendl (16 poena i 16 skokova), Bobi Portis (15 poena), Mičel Robinson (12 poena i 13 skokova), te Tadž Gibson (8 poena i 10 skokova).

Sve u svemu, ideologija Hjustona se nalazi pod velikim znakom pitanja, a sledeći ispit će imati u duelu sa Orlandom, koji predvodi crnogorski centar Nikola Vučević.