Greg Popovič „krao“ Dudine fore, sad se emotivno oprostio

Košarka 17. sep. 202107:39
Podeli:
Greg Popović Foto Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Greg Popovič, trener San Antonio Sparsa, oprostio se od Dušana Ivkovića kako dolikuje.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogo puta je Greg otvoreno govorio koliko je „krao“ i učio od Dušana Ivkovića ili Željka Obradovića, iskazivao poštovanje srpskoj košarci, bio je i gost Srbije, a u Americi ga je sada pogodila vest o odlasku Dušana Dude Ivkovića.

Oglasio se preko klupskih naloga i poslao poruku Srbiji i Dudinoj porodici.

„Dušan  Ivković je bio ikonska figura u svetu košarke. Imao je ličnost veću od života, bio je izuzetni gospodar igre. Moje vreme provedeno sa Dudom, bilo to u Evropi ili SAD, uvek je bilo ispunjeno momentima istraživanja i održavanja znanja koje je njegovo prisustvo donosilo kao nijedno drugo. Moje najdublje saučešće Neni i njihovoj porodici u ovom teškom vremenu“, poruka je Popoviča.

Baš nedavno, njega je jedan novinar podsetio na izjavu da voli da preuzima segmente igre i taktike od Dušana Ivkovića i Željka Obradovića, što je Greg potvrdio.

Pitali su ga da li će to koristiti i na Olimpijskim igrama.

„Ne znam, zavisi od toga protiv koga igramo. Nisam krao samo od njih, kradem od koga god stignem. Jer, ipak imam polal mozga, a toliko je pametnih ljudi oko mene. Nisam toliko dobar u tome da izmislim točak, ja posmatram, mislim da svi treneri vide šta svi drugi rade. Malo uzmeš ovde, malo tamo. Ali ta dva trenera, među ostalima, jako su dobri ljudi, treba krasti od njih jer su oštroumni. Ne mogu da me uhapse zbog toga, ili možda mogu“ zapitao se Greg.

BONUS VIDEO – Tuča Grobara u Areni i vređanje Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar