Stef Kari
Stef Kari; Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Avelar)

Još jednom je zablistao Stef Kari, još jednom se Golden Stejt vratio iz zaostatka.

Stef Kari je postigao osam slobodnih bacanja u poslednjih 46 sekundi i tako kompletirao preokret Golden Stejta i pobedu protiv Memfisa sa 101:98 (3-1 u seriji za Voriorse). Nemanja Bjelica nije ulazio u igru.

PROČITAJTE JOŠ

Kari je nanizao 32 poena, te osam asistencija i pet skokova za tim koji je dva sata pre utakmice ostao bez trenera pored parketa jer je Stiv Ker dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Voriorse sada samo jedna pobeda deli od plasmana u finale konferencije gde nisu igrali od 2019. godine.

Izjednačio je na 90:90 na 3 minuta i 25 sekundi do kraja, a onda postigao dva slobodna bacanja na 45,7 sekundi do kraja za preokret Golden Stejta i prvo vođstvo na meču (94:93).

Kari je nosio specijalne patike u čast legendarnog novinara Krega Segera kojije premonuio pre šest godina.

Pratio ga je Endru Vigins sa 17 poena i 10 skokova, dok su Klej Tompson i Džordan Pul dodali po 14.

Ključni problem Memfisa bilo je odsustvo prve zvezde Dža Morenta, a u  njegovom odsustvu Džaren Džekson Junior postigao je 21 poena uz pet skokova, dok je Tajs Džon dodao 19 uz šest skokova i pet asistencija.

Još uvek nije poznato da li će se Morent vratiti za peti meč.

Boston je savladao Milvoki sa 116:108, a možda po prvi put videli su izliv emocija Al Horforda. Kada je napravio seriju od 10 vezanih poena, kada je zakucao i izvukao faul Janisa Adetokumba odjednom se dvoranom prolomio urlik.

Bio je to njegov način da proslavi preokret Bostona.

Horford je upisao 30 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je Džejson Tejtum imao 30 poena, 13 skokova i pet asistencija. U poslednjoh četvrtini je Horford dodao 16, a Tejtum 12. Seltiksi su napravili seriju od 14-2 i tako na tri minuta i 33 sekundi do kraja stigli do prednosti od 106:96. Nakon toga Milvoki nije uspeo da priđe na manje od šest poena. Adetokumbo postigao je 34 poena uz 18 skokova i pet asistencija.

NBA rezultati, polufinale konferencija

Milvoki – Boston 108:116 (2-2)

Golden Stejt – Memfis 101:98 (3-1)

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar