Foto: ABA liga

Sve zanimljive detalje sa meča pronađite u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu u Zagrebu rezultatom 105:81 u meču prvog kola regionalne ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je bio bolji rival tek od druge četvrtine, a pitanje pobednika rešeno je već praktično do kraja prvog poluvremena kada je prednost bila 17 poena u korist crno-belih.

Cibona nije ozbiljno zapretila u drugom poluvremenu, pa je Željko Obradović pružio šansu svim svojim igračima, koji su mirno priveli meč kraju

Najefikasniji u taboru crno-belih bili su Tristan Vukčević, Kevin Panter i Uroš Trifunović sa po 14 poena, dok su dvocifreni bili još i Janis Papapetru, Dante Egzum, Matijas Lesor i Danilo Anđušić.

Kod Cibone se posebno istakao Borna Kapusta, koji je imao svega pet poena, ali je upisao 15 asistencija. Što se tiče poena, najbolji je bio Krešimir Ljubičić sa 19, dok je Lovro Mazalin imao 10.

Važno je istaći da je Obradović dosta kombinovao petorke na ovom meču, pa je igrao i sa nešto nižim, ali i veoma mladim petorkama. U jednom trenutku na parketu su se našli Koprivica, Vukčević, Đorđije Jovanović (završio meč sa sedam poena), Gregor Glas i Uroš Trifunović.

U tim trenucima Partizan nije imao padove, a klasu su pokazale i novajlije poput Janis Papapetrua, Danila Anđušića i Džejmsa Nanelija.

Cibona je bolje otvorila meč, a Partizanu je bilo potrebno više od 10 minuta kako bi se „probudio“.

Vukčević je promašio trojku na otvaranju, ali je Egzum upisao prve poene za Partizan. Koprivica je imao blokadu u odbrani, ali je Aranitović ipak stigao do poena. Ljubičić je pod košem imao lake poene za vođstvo Cibone, ali je Panter „pocepao“ mrežicu na drugoj strani – 4:4.

U naredna dva minuta Cibona je napravila seriju 9:3, a nakon loših napada Partizana, Obradović je morao da traži tajm-aut.

Domaćin je uspeo da održi prednost sve do kraja prve četvrtine, uprkos tome što se Panter razigrao i pogodio šuteve – 26:25.

Kapusta je odlično razigravao saigrače, pa je nakon 10 minuta imao već sedam asistencija.

Radovčić je pogodio na startu drugog perioda, a onda je i Baković pogodio trojku. Panter je smanjio pogotkom sa poludistance, a onda je i Anđušić pogodio trojku. Cibona je došla do lakih poena preko Maleševića, ali se Papapetru sjajno tovorio na drugoj strani i zakucao – 33:32.

Partizan je u tim trenucima npravio seriju 13:0 i stekao +10 nakon sigurnih penala Anđušića.

Trifunović je bio izuzetno raspoložen, nije imao promašaj u drugoj deonici, a nakon njegove trojke je bio precizan i Egzum – 39:52.

Naneli je u tim trenucima takođe briljirao, bio je jedan od pokretača serije i bolje igre, a dobru igru u drugoj deonici krunisao je pogotkom uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena – 41:58.

Početkom drugog poluvremena Papepetru je pokazao klasu, pa je nakon zakucavanja podelio i asistenciju za Lesora i zakucavanje.

Kapusta je pogodio tek drugu trojku za Cibonu u 24. minutu, a na drugoj strani su sjajno kombinovali Naneli i Lesor – 46:64.

Papapetru i Anđušić su trojkama povećali prednost Partizana, a Cibona nije imala pravi odgovor na to u odbrani.

Partizan je i kontrama razbijao svaki pokušaj rivala da se približi, pa je na kraju treće deonice bilo 60:82.

Početkom poslednjeg perioda, Obradović je na teren izveo mladu petorku, a Vukčević je pokazao da bi ove sezone mogao da bude jedan od glavnih igrača u timu. Bio je konstantno i na defanzivnom i na ofanzivnom skoku, a nakon jednog je poentriao uz faul.

Koprivica je takođe imao zapaženu rolu u četvrtoj deonici, a do poena je stigao i Jovanović, koji je bio silno motivisan da se dokaže u ABA ligi.

Crno-beli su konstantno imali po dvadesetak poena viška, a Jovanović je pred kraj pogodio trojku i zatim zakucao u kontri. U završna dva minuta se ništa značajno nije desilo, pa je Partizan upisao prvu pobedu u ABA ligi konačnim rezultatom 81:105.

ABA LIGA – 1. KOLO

Petak

Zadar – Studentski centar 96:67

/Božić 30 – Megi 15/

Subota

Igokea – Mornar 83:91

/Nakić 16 – Rasel 41/

Crvena zvezda – MZT 87:67

/Adamas 16 – V. Stojanovski 17/

Nedelja

Cibona – Partizan 81:105

/Ljubičić 19 – Vukčević 14/

19.00 Budućnost – Split

21.00 Cedevita Olimpija – Borac Mozzart

Ponedeljak

18.00 FMP – Mega

Standings provided by SofaScore


Cibona – Partizan 81:105 (26:25, 15:33, 19:24, 21:23)

Arena: Košarkaški centar Dražen Petrović, Zagreb (Hrvatska). Sudije: Pukl, Petek, Stapić. 

Cibona: Radovčić 4, Perasović 9, Smajlagić 0, Majcunić 6, Mazalin 10, Aranitović 9, Baković 9, Kapusta 5, Malešević 10, Ljubičić 19, Bundović 0. Trener: Josip Sesar.

Partizan: Vukčević 14, Ledej 0, Koprivica 8, Panter 14, Papapetru 11, Egzum 10, Jovanović 7, Naneli 7, Glas 0, Lesor 10, Trifunović 14, Anđušić 10. Trener: Željko Obradović.

Cibona - Partizan 81:105

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar